Utforsk en ny verden i Sid Meier’s Colonization

Ukens cd SPILL-podcast tar for seg et spill mange har gode minner fra.

Spilldesigner Sid Meier og utgiver MicroProse hadde hatt voldsom suksess med det turbaserte strategispillet Sid Meier’s Civilization, som kom til å definere en hel sjanger med imperiebyggerspill. Men han hadde ikke noen interesse av å lage en direkte oppfølger, så da han og meddesigner Brian Reynolds skulle prøve å gjenta Civilization-suksessen ble formelen endret ganske kraftig.

Du er ikke alene på det nye kontinentet.
Du er ikke alene på det nye kontinentet.

Resultatet var Sid Meier’s Colonization, et spill som omhandlet den europeiske koloniseringen av Amerika og den følgende kampen for uavhengighet fra kolonimakten. Ved første øyekast ser Colonization ut til å være ganske likt sin forfar, men det er et ganske annerledes spill der fokus i langt større grad er rettet mot detaljstyring.

Men jeg skal ikke bruke masse tid på å forklare Colonization selv, når ukens rekordlange cd SPILL-episode kan gjøre den jobben for meg (og så kan jeg jo påpeke at vi har et omfattende tilbakeblikk på spillet hvis du trenger å friske opp hukommelsen før podcasten).

Gjester denne gangen er Erlend Fiddan og Eirik Gjerløw. Her er episoden:

Vi må også ta med at cd SPILL nå har fått seg en Patreon, der du kan støtte dem med en fast sum i måneden. Du finner den her.

Bildene vi har brukt i toppen er tegnet av Anette Vik Jøsendal.

2 kommentarer om “Utforsk en ny verden i Sid Meier’s Colonization”

  1. rett ned memory lane det hær. husker eg kjøpte spillet i sånn god gammel bigbox pappeske. Var vel 2 eller 3 floppy disker. Søkke ta for eit bra spill. Hadde mange, mange timer i det spillet, Bygge opp en stor nok hær til å bekjempe de slemme rødjakkene

    Svar
  2. Svært god den artikkelen din om spillet, Joachim. Burde lest den først slik at vi fikk kreditert Brian Reynolds skikkelig. Var ikke klar over at han var så viktig her også. Trodde hans inntreden var på Civ2.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.