Visste du at Rise of the Triad egentlig skulle være en Wolfenstein-oppfølger?

Her er en lekket prototype av spillet.

Førstepersonsskyteren Rise of the Triad fikk mye oppmerksomhet da den kom ut, blant annet fordi den var temmelig blodig. Spillet bruker en videreutviklet versjon av motoren fra Wolfenstein 3D, og da utvikler Apogee (senere 3D Realms) begynte arbeidet med spillet var det faktisk ment som en direkte oppfølger til nettopp Wolfenstein 3D.

Wolfenstein 3D-utvikler id Software valgte imidlertid å kansellere samarbeidsavtalen underveis i utviklingen, muligens for å hindre at det skulle ta for mye oppmerksomhet fra deres kommende skytespill, Doom. Dermed valgte Apogee å ta spillet i en annen retning, selv om den endelige versjonen har flere indikasjoner på hva som egentlig var stamtavlen.

Et glimt inn i en alternativ fortid

Nå har det dukket opp en prototype av spillet fra september 1993, mens det enda var meningen at det skulle være et Wolfenstein-spill. Denne er tydeligvis ikke helt komplett, men er spillbar og du kan til og med kjøre den direkte i nettleseren via Archive.org.

Når du kjører spillet virker det som du starter en slags utgave av Wolfenstein 3D, men når du starter første brett ser du at det er noe annet som møter deg. At motoren er videreutviklet ser du også; det første jeg la merke til, i alle fall, var teksturerte gulv og tak.

Her kan du kjøre spillet (takk til Vinícius Medeiros på Twitter):

Hør også cd SPILL diskutere Rise of the Triad.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.