Bli dragerytter eller romfarer med seilskute

DragonStrike, Spelljammer og Fantasy Empires er tre av mange Dungeons & Dragons-relaterte klassikere som snart relanseres på PC.

Retroutgiveren SNEG har fått en ganske solid portefølje allerede, blant annet via en haug av klassiske Dungeons & Dragons-rollespill som opprinnelig ble utgitt av den tidligere storutgiveren SSI. Nå følger flere Dungeons & Dragons-relaterte klassikere fra samme utgiver.

Enn så lenge har jeg ikke sett noen pressemelding eller andre annonseringer om nyheten, så det eneste jeg har å gå etter er nyopprettede Steam-sider, alle med planlagt utgivelse i mars.

Heroes of the Lance.
Heroes of the Lance.

Dragonlance-inspirert action og krig

Det som er tilgjengelig nå er fem forskjellige utgivelser, der det ene er en spillsamling. Vi kan jo starte med den: Silver Box Classics er en pakke med SSI-spill basert på Krynn-universet, der er basert på Dragonlance-bøkene, med figurer derfra.

Spillene er de sideskrollende «actionrollespillene» Heroes of the Lance og Dragons of Flame, der opp til åtte helter (jeg husker bare Goldmoon, kremt) må kjempe mot ondskapens krefter. Så har vi det som beskrives som tidenes første krigsstrategispill basert på Dungeons & Dragons, War of the Lance, og strategi-/rollespillkomboen Shadow Sorcerer.

DragonStrike.
DragonStrike.

Drageflysimulator, strategi og mer

Av de individuelle spillutgivelsene er det et par som stikker seg frem. Den første er DragonStrike, som var noe så sært/kult som en slags flysimulator der du spiller en drageridder. Spillet, som kom fra Westwood Studios (de het Westwood Associates da), og er også basert på Dragonlance.

Så har vi Fantasy Empires, et turbasert strategispill for opp til fire spillere, som nesten kan sees som en slags forgjenger til Total War-spillene. Du må ta over verdenskartet i turbasert modus, og kommandere hærene dine i sanntidsbasert krig. Dette kom fra et annet utviklerstudio som etter hvert ble godt kjent, nemlig kanadiske Silicon Knights.

Fantasy Empires.
Fantasy Empires.

Spelljammer: Pirates of Realmspace skiller seg også ut fra røkla, for dette er et rollespill satt til verdensrommet. Her reiser du fra planet til planet i magiske seilskuter, der du må utføre ulike oppdrag. Vi er fortsatt i fantasy-land her, så forvent Dungeons & Dragons med romreiser og ikke Mass Effect fra nittitallet (det er jo Star Control II, uansett).

Sist ut (av de spillene jeg er klar over, i alle fall) er DeathKeep. Dette er et førstepersons rollespill der du må kravle rundt i grotter på jakt etter skatter og erfaringspoeng. Spillet kom opprinnelig til 3DO-konsollen, men dette er nok PC-versjonen (basert på SNEGs tidligere lanseringer tror jeg ikke vi får noe annet enn PC-versjonene nå heller, selv om det ville gitt mening i Silver Box-pakken).

Det er som nevnt bare Steam-sidene jeg har å gå etter i denne artikkelen, men jeg tør nesten vedde buksa på at spillene kommer til GOG også. Vi får bare se.

En kommentar om “Bli dragerytter eller romfarer med seilskute”

  1. Fantasy empires var et av de første spillene jeg kjøpte. Hadde en del timer i det, ah minnene om en bigbox pappeske med noen floppy disker og en relativ tjukk manual.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.