Det dødelige(?) arkadespillet Berzerk har fått nye eiere

Atari har kjøpt rettighetene til tolv arkadeklassikere fra Stern.

For ikke mange årene siden lå Atari med brukket rygg og måtte selge unna mengder av klassiske spillrettigheter for å overleve finansielt. Nå går ting tydeligvis bedre, for i disse dager er det de som kjøper opp rettighetene i stedet.

har de kjøpt rettighetene til tolv arkadeklassikere fra Stern Electronics. Hvilke spill de spesifikt har fått fatt i sier de ikke, men utvalget inkluderer Berzerk og Frenzy. Atari sier at de vil sikre at de klassiske spillene får digital (og muligens fysisk) distribusjon igjen, og at de vil skape nye spill basert på merkevarene.

Berzerk.
Berzerk.

Hektisk action med fatale følger

Berzerk er nok det mest kjente av spillene. Det er et arenaskytespill der du ser handlingen ovenfra, og må bekjempe roboter mens du unngår å komme borti elektriske vegger. Samtidig jages du av ondsinnede Otto. Frenzy er oppfølgeren til Berzerk.

De som følger med på rare fakta om spill, vet sikkert at Berzerk havnet i nyhetene i 1982, da en spiller fikk hjerteinfarkt og døde mens han spilte det. Dette var første gangen spilling ble listet opp som en medvirkende faktor i et dødsfall, skjønt rettsmedisineren fant ut at den uheldige spilleren hadde en hjertefeil og at alle typer stress kunne ha forårsaket et infarkt.

På folkemunne sies det forøvrig at Berzerk – som er et svært stressende spill – også har tatt knekken på opp til to andre mennesker. Vi får håpe vi overlever relanseringen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.