Morderjakt på en rombar

Nittitallseventyret The Space Bar floppet ved lansering, men har fått en ny sjanse nå.

1997 var neppe det beste året å lansere et stort og mildt sagt dritvanskelig eventyrspill inspirert av åttitallets eventyrspill, noe som sannsynligvis er med å forklare hvorfor The Space Bar floppet totalt da det ble sluppet. Heldigvis finnes det i dag noe som heter digital distribusjon, og spillet har nå fått en ny sjanse.

Ville du ha kjøpt en drink av han her?
Ville du ha kjøpt en drink av han her?

I The Space Bar spiller du detektiven Alias Node, som uheldigvis har havnet på planeten Armpit VI der en morder befinner seg på baren The Thirsty Tentacle. Nå må du finne morderen, helst før han får kverket deg. Spillet er ikke-lineært og temmelig massivt, der du blant annet kan utforske sinnene til noen av de rare romfolkene i baren.

The Space Bar ble designet av Infocom-veteran Steve Meretzky, som nok er mest kjent for sin rolle under utviklingen av The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (spillet, ikke boken) og for spill som A Mind Forever Voyaging og, eh, Leather Godesses of Phobos. Men han var ikke alene, og kunstnerisk sjef for spillet var Ron Cobb – mannen bak den godt kjente baren på Mos i Star Wars.

Du kan grabbe The Space Bar på Steam, eller eventuelt DRM-frie Zoom Platform. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.