Nå finner du en TV i Colossal Cave

Og på den kan du se en dokumentar om originale Colossal Cave Adventure. Men du kan også se den her.

Colossal Cave er en 3D-basert nyversjon av det originale eventyrspillet, Colossal Cave Adventure. Spillet er utviket av et team ledet av Ken og Roberta Williams, ekteparet bak den gamle storutgiveren Sierra, og er deres første spill siden nittitallet.

Fått flere oppdateringer

Ved lansering hadde spillet sine særegenheter som ikke nødvendigvis hjalp helhetsopplevelsen i særlig grad, men det har fått flere oppdateringer siden da, og det ser ut som utviklerne vil fortsette å oppdatere det. I den siste oppdateringen så langt har det ikke bare fått spillmessige forbedringer, men også et fjernsynsapparat i et av rommene.

Det er neppe er særlig gode signaler nede i hulesystemet, så i stedet for å få inn nyheter fra omverdenen får du se en kort dokumentarfilm om historien bak Colossal Cave Adventure. Den er faktisk ganske interessant, og heldigvis slipper du å kjøpe og utforske spillet for å se den. Den er nemlig også tilgjengelig på YouTube:

Jeg skjønner at dokumentaren selvsagt også er en del av markedsføringen av Colossal Cave, men liker hvordan den fokuserer på konteksten rundt spillet og viser litt av innflytelsen det hadde (her fokuseres det selvsagt på Sierra, men når sant skal sies sliter jeg med å finne særlig mange enkeltspill som har hatt like enorm innflytelse over hele fjøla av spillindustrien som dette).

Fjernsynsapparatet står forøvrig klart for flere programmer i fremtiden, lover utviklerne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.