Four-Byte Burger

Se tapt pikselkunst fra 1985 bli rekonstruert i denne fascinerende videoen.

Amiga 1000 ble introdusert i 1985, og på den tiden var denne maskinen noe av det absolutt mest avanserte på markedet og i en særklasse hvis vi ikke trekker inn rådyre spesialmaskiner som ikke ble laget for hjemmemarkedet.

Bilder som aldri ble lagret

For å demonstrere maskinens grafiske egenskaper skapte Jack Haeger, som på den tiden var kunstnerisk sjef hos Commodore, en serie bilder og animasjoner i kunstprogrammet  ProPaint. Problemet var at han trengte disse bildene før ProPaint faktisk var ferdig, og mange av dem ble laget før programmet fikk en lagrefunksjon.

Dermed forsvant de digitale versjonene av bildene for all tid da han skrudde av maskinen for å lage noe nytt – selvsagt etter å ha tatt fotografier av skjermen for bruk i markedsføringen.

Et av disse bildene heter Four-Byte Burger, og er et morsomt bilde av en luftig kombo av hamburger og floppy-diskett. Fotografiet av dette bildet havnet i diverse publikasjoner, men det finnes ikke lenger digitalt.

Derfor har videoskaperen Ahoy rett og slett gjenskapt bildet. Han har brukt moderne programvare for oppgaven, men har etter en møysommelig jobb endt opp med en fil som kan vises på en klassisk Amiga.

Jeg skjønner hvis dette ikke høres ut som verdens mest spennende tema for en video, men jeg er nesten hundre prosent sikker på at du kommer til å bli overrasket over hvor fascinerende den faktisk er. Ahoy er en videoskaper som omtrent bare lager kvalitetsstoff, og her har han tatt et superobskurt tema og gjort det til en herlig halvtime med informativ underholdning.

Ta en titt:

Jeg legger også merke til at Jack Haeger selv har kommentert videoen:

How do you thank a total stranger from across the Atlantic Ocean who selects an obscure and irrelevant piece of art you did years ago and turns it into an Archaeological-Techno Adventure Park Ride? (allow me to wipe tears from my eyes) And he got everything RIGHT! – Thank you Stuart.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.