Fire nye SSI-spill kommer tilbake

Blant annet vampyreventyret Veil of Darkness og strategispillet Dark Legions.

Retroutgiveren SNEG har fortsatt ikke fått summet seg til å lage en egen nettside eller kontoer på sosiale medier, men spillbiblioteket deres begynner å bli ganske stort. Det er mye takket være rettighetene til spill opprinnelig utgitt av Strategic Simulations Inc. (SSI), og nå får fire nye nittitallsutgivelser fra den gamle utgiveren nytt liv.

Disse spillene er Veil of Darkness, Star General, The Summoning og Dark Legions. De kommer til både GOG og Steam, i løpet av mai.

Veil of Darkness.
Veil of Darkness.

Vampyrer og mye mer

Veil of Darkness (GOG, Steam) ser ved første øyekast ut som et rollespill, takket være ovenfra-og-ned-synsvinkelen. Det har også sideoppdrag og grotteutforsking, og en ikke-lineær struktur. Men utover det, fungerer det mest av alt som et pek-og-klikk-eventyr, med fokus på gåter. Spillet finner sted i en øde dal et sted i Romania, og det er naturligvis vampyrer på gang.

Star General (GOG, Steam) var det siste spillet i General-serien med turbaserte strategispill, som du sikkert kjenner bedre via titler som Panzer General og Fantasy General. Her må du slåss om makten i verdensrommet, og spillet har både romslag og slag på de ulike planetene i spillet.

Dark Legions.
Dark Legions.

Dark Legions (GOG, Steam) er et actionfokusert strategispill utviklet av Silicon Knights (som mange sikkert heller forbinder med konsollspill), sannsynligvis inspirert av legendariske Archon. Dark Legions fungerer litt som et sjakkspill, der du selv velger hva slags monstre du vil ha på laget ditt, og når de havner på samme rute som en mostander må de slåss i sanntid.

The Summoning (GOG, Steam) er sist ut. Dette er et rollespill der du utforsker grotter og fangehull fulle av monstre, skatter og nyttige hjelpemidler. Det bruker isometrisk synsvinkel, men har et kraftig fokus på gåter og puslenøtter av den typen man typisk finner i førstepersonsspill fra samme tid (tidlig nittitall/sent åttitall).

Ser du noe som frister? Jeg har alltid hatt lyst til å gi Veil of Darkness et ordentlig forsøk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.