BBC testet bestselgerne i 1984

Her er en herlig videosnutt fra åttitallet.

BBC Archive har lagt ut mye morsomt på YouTube, og for noen uker siden kom de med en kul reportasje fra 1984 der programleder Sarah Greene fikk en gjeng «spilleksperter» (altså skoleunger) til å teste det som på det tidspunktet (februar 1984) var de tre bestselgende spillene i Storbritannia, samt noen nykommere.

Husker du disse?

Spillutvalget inkluderer Manic Miner (som du kan lese mer om i et større tilbakeblikk), Atic Atac (fra utvikleren som senere ble forvandlet til Rare) og 3D Ant Attack (et tidlig isometrisk actioneventyr).

Alle testes på ZX Spectrum, som var den mest populære plattformen i Storbritannia på den tiden – selv om det faktisk var Commodore 64-versjonen av Manic Miner som toppet salgslisten.

Det er gøy å se slike glimt fra spillhistorien, og denne videoen er i tillegg med å minne oss på hvor begrenset dagens syn på spillhistorie faktisk er. I den grad det snakkes om ZX Spectrum i dag, er det mest som en kuriositet – men spol tilbake til 1984, og det var en fullstendig dominerende plattform i et av verdens største spillmarkeder.

Jeg tror uansett ikke du vil angre på at du bruker åtte minutter av livet ditt på å se denne videoen. Takk til Nikolai for tips:

En kommentar om “BBC testet bestselgerne i 1984”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.