Hvordan Fallout fikk navnet sitt

Og andre historier fra spillindustrien, signert bransjeveteran Tim Cain.

Det er alltid gøy når spillskapere med en viss pondus bestemmer seg for å dele historier og erfaringer, enten det er gjennom intervjuer, bøker eller – i dette tilfellet – en egen YouTube-kanal.

Tim Cain ledet utviklingen av Fallout. Bilde: Mobygames.
Tim Cain ledet utviklingen av Fallout. Bilde: Mobygames.

Tim Cain debuterte som spillutvikler på midten av åttitallet, og havnet hos den gamle giganten Interplay i 1991. Der var han programmerer og etter hvert også designer, og ble en av de viktigste utviklerne av det postapokalyptiske rollespillet Fallout.

Senere var han med å grunnlegge Troika Games, kjent for blant annet Vampire: The Masquarade – Bloodlines. I det siste har han vært en del av Obsidian Entertainment, og var blant annet regissør på The Outer Worlds.

Nå har han blitt Youtuber. Eller, altså, han har begynt å ta opp videoer der han forteller historier fra sin tid i spillindustrien. Og selv om videoene hans ikke er de mest spennende, produksjonsmessig i alle fall, er det mye gull her. Siden Cain har så mye erfaring blander han stadig inn generell erfaring og fascinerende anekdoter i videoene sine.

Hør for eksempel om hvordan Fallout fikk navnet sitt:

Hvordan Fallout egentlig var et «B-prosjekt» hos Interplay:

Eller historien om hvordan Troika Games nesten fikk lage et Lord of the Rings-rollespill (komplett med video fra prototypen deres):

Kanalen heter altså Cain on Games.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.