Utforsk grotter i Etrian Odyssey-serien

Tre håndholdte klassikere har fått nyversjoner på PC og Switch.

Etrian Odyssey er en serie jeg har lite erfaring med, men jeg ser spillene har fått en svært god mottakelse og fortsatt har mange tilhengere. Det første i serien dukket opp for Nintendo DS i 2006, mens det til nå siste kom i 2018 for 3DS.

Etrian Odyssey III HD.
Etrian Odyssey III HD.

Spillene er rollespill av den typen der du må utforske grotter fulle av monstre, skatter og puslenøtter («dungeon crawlers»), med en gruppe helter som slåss sammen. I de originale utgavene ble én skjerm brukt til å vise kartet over omgivelsene – som spillerne selv måtte fylle inn detaljene på ved hjelp av stylus-pennen – mens den andre viste dem fra utforskernes perspektiv

Nå har Nintendo sluttet å lage håndholdte spillmaskiner med to skjermer, så serien har tatt steget til PC og Switch. Her blir naturlig alt presset inn på én skjerm, og opplevelsen er nok ikke helt som den var. Til gjengjeld har spillene fått en grafisk overhaling, ny musikk og flere endringer for å gjøre spillopplevelsen glattere.

Per nå er det de tre første spillene i serien som har fått nytt liv, i Etrian Odyssey Origins Collection. Spillene kan kjøpes separat eller samlet (og jeg mistenker nok uansett at mange setter kaffen i halsen når de ser prisene). Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.