Flere Amiga-spill på Steam

En trio tidlige Amiga-utgivelser fra Microdeal, inkludert Spy Hunter-klonen Major Motion.

Microdeal var en profilert utgiver av Amiga-spill i den første delen av plattformens levetid, og på LemonAmiga står de listet opp med 20 utgivelser der nesten alle er fra 1987 og 1988. Kvaliteten på spillene deres var nok litt så som så (jeg tror mange led under de også kom til den ikke like kapable konkurrenten Atari ST), men det er flere godsaker her.

Actionspill med godt rykte.
Actionspill med godt rykte.

Tilgjengelig igjen

Nå ser det ut som spillkatalogen deres har havnet hos Pixel Games UK, som har begynt å relansere spillene deres på Steam.

Først ut var en av de bedre Microdeal-utgivelsene, Time Bandit, som ikke har noe å gjøre med den absurde Terry Gilliam-filmen. I stedet er det en merkelig kombinasjon av Pac-Man, pusle-eventyr og det vi i dag ville kalle Roguelite-spill. To kan spille sammen, og velge om de vil konkurrere eller samarbeide. Time Bandit var ikke opprinnelig et Amiga-spill, det kom faktisk først til TRS-80 og CoCo i 1983.

Spy Hunter?
Spy Hunter?

De to neste spillene som er kunngjort for lansering er Major Motion og Leatherneck. Førstnevnte er et vertikalskrollende bilspill, som åpenbart henter tung inspirasjon fra legendariske Spy Hunter. Sistnevnte er et vertikalskrollende skytespill i Commandos/Ikari Warriors-stil. Med en brukerscore på 3,97 hos LemonAmiga blir det vel neppe utgiverens mest populære tittel.

Faste lesere kjenner nok Pixel Games UK som en gjenganger, så dere vet kanskje at de har rettighetene til enormt mange retrospill og sjonglerer litt mellom ulike utgivelser og plattformer (deres nyeste utgivelse actionspillet Catcha Snatcha for VIC-20), men vi tipper vel det vil dukke opp flere Amiga- og/eller Microdeal-spill i fremtiden.

Skjønt om de tør relansere Donkey King er vel et annet spørsmål…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.