Monkey Island i Sea of Thieves – Ron Gilbert visste ingenting

Gårsdagens mest overraskende annonsering tok også serieskaper Ron Gilbert på sengen.

Det var nok ikke bare meg som ble paff da den ikoniske Monkey Island-melodien plutselig begynte å spille på Xbox Games Showcase i går kveld. Anledningen er en historiedrevet utvidelse for samarbeidsspillet Sea of Thieves, der vi får besøke både Mêlée og Monkey Island, og treffe kjente figurer som Guybrush Threepwood, Elaine Marley, Murray, Stan og spøkelsespiraten LeChuck.

Ifølge Microsoft skal The Legend of Monkey Island lanseres i tre deler. Den første kommer den 20. juli, og resten skal følge med én måneds mellomrom. Spillerne får fritt utforske de nevnte øyene, og må faktisk løse puslenøtter i klassisk pek-og-klikk-stil. Det fortelles også at siden handlingen foregår i en egen øygruppe vil man få spille separat fra resten av Sea of Thieves.

Kjente far«vann».
Kjente far«vann».

Utvidelsene skal være gratis, og du kan lese mye mer om dem i en artikkel på Xbox-bloggen, som også inkluderer et intervju med kreativ sjef Mike Chapman. Her fortelles det blant annet at handlingen vil finne sted etter hendelsene i The Curse of Monkey Island.

Det som forsurer den i utgangspunktet ganske kule nyheten litt er at Monkey Island-skaper Ron Gilbert virker like overrasket som resten av oss over spillets eksistens. På Mastodon, der han holder til etter å ha forlatt Twitter i protest mot Elon Musk, forteller han at prosjektet har blitt til uten hans involvering, og at ikke ble fortalt om det.

Han bruker selv begrepet «bak min rygg» om det som har skjedd, noe som indikerer at han ikke er helt komfortabel med nyheten. Samtidig skal det sies at i intervjuet jeg lenket til forteller Mike Chapman at utviklerne hos Rare har enorm respekt for Monkey Island, og håper at The Legend of Monkey Island kan være med å bringe nye spillere til serien.

Oppdatering: Gilbert har i etterkant påpekt at han faktisk fikk en beskjed om nyheten i forkant av arrangementet, selv om hans første kommentarer (som «Wasn’t even told about it») gir inntrykk av at dette ikke var tilfelle.

Her er i alle fall traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.