Super Mario RPG vender tilbake

Mario-rollespillet får nyversjon for Switch.

Nintendo hadde en av sine Direct-konferanser denne uken, og kunngjorde blant annet at de jobber med en nyversjon av Super Mario RPG fra SNES. De har til og med gitt oss en slippdato, nemlig 17. november 2023. Så om cirka to uker eller noe slikt, for de av oss som har kommet opp i den alderen der tiden bare renner bort som om noen har knust hele timeglasset. Anyhoo…

Mario-rollespill

Super Mario RPG kombinerer enkel, Mario-inspirert action og plattformhopping med kamp og utforsking fra klassiske JRPG-rollespill. En slamp og en slask ved navn Smith har skapt trøbbel, og Mario, Bowser og Peach begraver stridsøksa for en liten stund, slik at de kan ordne opp.

Spillet kom opprinnelig i 1996, men hvis du var en europeisk SNES-eier måtte du se langt etter det. Faktisk ble det ikke offisielt tilgjengelig i vår del av verden før relanseringen på Virtual Console for Wii, i 2008.

Hvor trofast nye Super Mario RPG blir mot det gamle spillet tør jeg ikke si. Grafikken og lyden er jo åpenbart helt ny, men om verden og handlingen fortsatt er den samme gjenstår å se. Her er i alle fall en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.