Prince of Persia-forgjengeren kommer tilbake som interaktiv dokumentar

The Making of Karateka er både dokumentar og relansering.

Før Jordan Mechner startet på det som ble hans «magnum opus», Prince of Persia, lagde han et annet spill der flere av ideene vi kjenner fra Prince of Persia ble prøvd ut. Det heter Karateka, og debuterte for Apple II i 1984, og kom også til plattformer som Commodore 64.

Flere versjoner er inkludert.
Flere versjoner er inkludert.

Nå kommer det tilbake, takket være Digital Eclipse. The Making of Karateka blir en kombinasjon av dokumentarfilm og museum, som ikke bare inkluderer den ferdige Apple II-versjonen av spillet men flere prototypeutgaver fra utviklingen. I tillegg får vi et spill som heter Deathbounce, som Mechner jobbet med før Karateka, men aldri lanserte.

Pakken har også en nyversjon laget av Digital Eclipse selv, der presentasjonen har blitt oppdatert. Også Deathbounce har fått en slik nyversjon. Ellers får vi rikelig med designdokumenter, samt en hel haug av videoinnhold. Dette er ment som den første lanseringen i en ny serie med utgivelser, som alle vil fokusere på individuelle, historisk viktige spill.

The Making of Karateka kommer til konsoll (Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 og PC) og PC (Steam, GOG) senere i sommer. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.