Konspirasjonseventyret Drowned God er relansert

Tenk om menneskehetens historie var en stor løgn?

Sære konspirasjonsteorier har mistet mye av sjarmen sin i de senere årene, ettersom konspirasjonsteoretikere generelt har blitt sintere og sintere, og dummere og dummere. Men pek-og-klikk-eventyret Drowned God fra 1996 kjører den gode, gamle «alt du vet om menneskehetens historie var en løgn, det var romvesener hele tiden!»-teorien, og gjør etter sigende en god jobb med det.

Drowned God.
Drowned God.

Grunnen er kanskje mer interessant enn selve spillet. Primus motor bak Drowned God var Harry Horse, et britisk multitalent som på åttitallet som av og til valgte noen ganske sære måter å prøve å tjene til livets opphold på. Tidlig på åttitallet prøvde han seg blant annet som forfalsker.

På denne tiden lagde han et manuskript som visstnok skulle være skrevet av den ekte poeten Richard Horne (Horne var også Harry Horses ekte etternavn), og datert 1846. Ifølge ham selv trodde flere eksperter at manuskriptet var ekte, og han klarte visstnok også å selge det. Men lureriet ble etter hvert oppdaget, og dermed var det ikke så mye mer å gjøre med det prosjektet.

Ser mystisk ut.
Ser mystisk ut.

Fra falskneri til ekte spill

På nittitallet oppdaget Horse eventyrspill som Myst, og falt for kunstformen. Han bestemte seg for å prøve å få laget et spill som bygde på ideene fra manuskriptet han hadde laget, og dermed ble Drowned God (etter mye om og men) født.

Selve spillet fikk ikke noen supergod mottakelse; anmelderne satte pris på den rike bakgrunnshistorien kokt opp for spillet, samt den gufne stemningen, men gåtene og de tekniske løsningene var visstnok ikke helt på topp. Men nå har det jommen dukket opp på Steam, via noen som heter SzymCo Publishing, og dermed kan du teste spillet selv.

Her kan du se en YouTube-dokumentar/«let’s play»-video om spillet, som også snakker litt om Harry Horse selv:

Jeg har faktisk Drowned God liggende på CD et sted. Jeg kom aldri inn i det da jeg opprinnelig prøvde det, men det ser ganske så fascinerende ut.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.