Det unike arkadespillet Quantum har fått nytolkning

Hektisk kvantefysikk i nylanserte Quantum: Recharged.

Atari og SneakyBox fortsetter å lage «Recharged»-nytolkninger av klassiske arkadespill. Nå har turen kommet til Quantum, et relativt ukjent men ganske spennende spill fra 1982. Quantum er et av ikke alt for mange arkadespill designet og programmert av en kvinnelig utvikler – Betty Ryan – og er lettlært, ikke-voldelig og abstrakt.

Det er gøy å se nye tolkninger av gamle konsepter.
Det er gøy å se nye tolkninger av gamle konsepter.

Originale Quantum benytter trackball-kontroller og vektorbasert grafikk, og var inspirert av kvantefysikk. Du styrer en slags sonde som etterlater seg en «hale», og poenget er å bruke denne til å fange partikler som flyr rundt på spillbrettet. Klarer du å tegne en sløyfe rundt en partikkel, fanges den. Om du har lyst til å teste originalversjonen, er den tilgjengelig i Atari 50-pakken.

Recharged-utgaven tar konseptet fra originalen, og skrur både hastigheten og presentasjonen opp noen hakk (selv om jeg mistenker at lite slår originalspillet på en ordentlig vektormonitor). Som vanlig i denne serien har utviklerne også lagt inn nye spillelementer som bonuser man kan plukke opp underveis, og det er flere måter å spille på (inkludert samarbeidsflerspiller).

Et nytt dynamisk lydspor fra Megan McDuffee er også på plass. Quantum: Recharged er ute for PC og de vanlige konsollplattformene, pluss Atari VCS. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.