Skal det være en ny Atari 2600?

Atari 2600+ vil være kompatibel med spillkassetter for Atari 2600 og Atari 7800.

Atari har kommet med en artig annonsering: En ny konsoll som heter Atari 2600+. Den ser ut som en klassisk Atari 2600, men den har litt mer å by på enn som så. Den er nemlig ikke bare kompatibel med spillkassetter for Atari 2600, men også spill for oppfølgeren Atari 7800.

I tillegg bruker du HDMI-kabel for å koble den til TV-en, og den har støtte for bredskjerm. Systemet kommer med en trofast nyutgave av den gamle dritts … jeg mener, den klassiske Atari-joysticken, og ekstra stikker kan kjøpes separat. I tillegg får du med en spillkassett med ti spill:

  • Adventure
  • Combat
  • Dodge ‘Em
  • Haunted House
  • Maze Craze
  • Missile Command
  • RealSports Volleyball
  • Surround
  • Video Pinball
  • Yar’s Revenge

I tillegg går det an å skaffe seg en nyutgave av «paddle»-kontrolleren til Atari 2600, og da får man med en spillkassett med Breakout, Canyon Bomber, Night Driver og Video Olympics. Både stikka og paddle-kontrolleren er kompatibel med klassiske Atari 2600-konsoller også.

Og som om ikke det var nok, planlegger Atari å produsere nye spillkassetter for systemet, med Berzerk Enhanced Edition og Mr. Run and Jump som to annonserte spill. Det ser ut som disse vil være kompatible med gamle maskiner også, noe som betyr at det for første gang på over 30 år vil produseres offisielle, fysiske Atari 2600-spill.

Per nå er systemet kun tilgjengelig for forhåndsbestilling i USA, men en liste over internasjonale forhandlere er på vei.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.