Star Wars: Dark Forces får nyversjon

Den klassiske førstepersonsskyteren vender tilbake. Det samme gjør Turok 3.

Veldig nylig satt jeg i et virtuelt studio, og snakket om førstepersonsskyteren Star Wars: Dark Forces for en podcast dere kjenner godt. I dag ble det klart at samme spill får en nyversjon. Det skulle jeg gjerne ha visst for to dager siden!

Uansett, Star Wars: Dark Forces får altså en nyversjon! Den kommer fra Nightdive Studios, som etter hvert har blitt temmelig flinke til å lage nye utgaver av gamle førstepersonsskytere, og kjører på selskapets KEX-motor. Dermed kan vi forvente et spill som i stor grad er likt originalen, men har høyere oppløsning (opp til 4X) og moderne kontroller.

Dessuten har mellomsekvensene fått en overhaling, skjønt om det er til det bedre får du vurdere. Her er nemlig traileren:

Star Wars: Dark Forces Remaster kommer snart til PS4, PS5, Xbox One, Series X|S, Nintendo Switch og PC (Steam). Det har ikke fått noen slippdato enda.

Originalspillet ble sluppet i 1995, og var LucasArts’ første forsøk på å lage et spill i samme gate som Doom. Men det er langt mer enn en «Doom-klone», og har langt rikere spillmekanismer, en mer avansert 3D-motor og et forsøk på å lage en skikkelig Star Wars-historie for spillmediet. Du får høre mer om halvannen uke!

… eller du kan lese mer, nå. Jeg har nemlig også skrevet et stort tilbakeblikk på spillet.

Men vent, det er mer!

Dette burde egentlig få en egen artikkel, men skitt au: Nightdive har også kunngjort en nyversjon av Turok 3 (etter å ha ordnet nyutgaver av de to første for en del år siden). Nok en gang kjører det nye spillet på KEX-motoren, men Nightdive lover også spillmessige oppgraderinger og gyro-kontroller for Switch-versjonen (spillet kommer til samme plattformer som Dark Forces Remastered).

Turok 3: Shadow of Oblivion Remastered kommer den 17. november. Her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.