Railroad Tycoon la grunnlaget for en ny sjanger

Hiv deg med når cd SPILL diskuterer Sid Meier’s Railroad Tycoon.

Jernbanebygging er vanskelige greier, noe Nord-Norgebanen beviser igjen og igjen. Men en gang i tiden var det ikke like vanskelig, og med Sid Meier’s Railroad Tycoon får vi bli med tilbake til jernbanens gullalder og tjene oss rike på å bygge og drifte jernbane i USA og Europa.

Railroad Tycoon på Amiga (hehe).
Railroad Tycoon på Amiga (hehe).

Dette spillet la i praksis grunnlaget for en hel sjanger med transportfokuserte bygge- og strategispill, og selv om senere spill i samme sjanger har bedre presentasjon og brukervennlighet, gjør de egentlig ikke så mye som Railroad Tycoon ikke gjorde i 1990.

I dagens episode av podcasten cd SPILL får du høre hele historien bak Railroad Tycoon, samt massevis av snadder om selve spillet. Siden Sigve fortsatt er i permisjon, har MrMamen fått med seg Erlend Fiddan som medprogramleder. En gjest måtte de også ha, og det ble en fyr som heter Joachim Froholt. Sørlandet tar over cd SPILL, med andre ord.

Her kan du høre episoden:

Og hvis du vil vite mer om Sid Meier’s Railroad Tycoon, har jeg skrevet et stort tilbakeblikk på spillet. Jeg har også skrevet om Sid Meier’s Memoir!, som jeg refererer (mye!) til i podcasten.

Toppbildet er en kombinasjon av et foto av et bilde i spillmanualen og en tegning laget av Anette Jøsendal.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.