Denne fredagen bør du ikke spille Nethack

Eller?

Det legendariske «roguelike»-spillet Nethack er kanskje ikke like obligatorisk å spille som før, takket være flere nye spill i sjangeren (Caves of Qud, for eksempel), men det er fortsatt ikke det dummeste du kan gjøre hvis du har lyst på en vanedannende og intelligent spillopplevelse som også er helt gratis.

Men kanskje du bør holde deg unna førstkommende fredag, den 13. oktober. For Nethack tar hensyn til datoen du spiller på, og spiller du på fredag den 13. vil spillfiguren din rett og slett ha mye mer uflaks enn ellers.

Nethack. Det er ikke pent, men det funker.
Nethack. Det er ikke pent, men det funker.

Spillet tar også hensyn til andre ting, slik som månefaser. Er det fullmåne, har du mer flaks – noe som ville kansellert ulykkesdatoens påvirkning – men er det nymåne kan ting bli vanskeligere (spesielt hva ett spesifikt monster angår). Og denne fredagen er det nymåne, så dermed får du denne effekten oppå fredag den 13.-effekten.

Sist gang det var slik var i 2018 (faktisk har nymåne og fredag den 13. kun sammenfalt fire ganger siden funksjonalitetens introduksjon på nittitallet).

Hvis du vil spille Nethack på sitt vanskeligste – eller unngå å gjøre det – er det én ting til du må tenke på: Tid på døgnet. Flere ting er vanskeligere om natten, og ved midnatt vil vandøde i tillegg gjøre dobbelt så mye skade som ellers. Det vanlige rådet er å slutte å spille, om du møter slike ved midnatt og ikke vil miste figuren din.

Men så skal det jo sies at det er klokka på ditt system som teller, siden spillet i motsetning til hva navnet kunne indikere ikke bruker noen som helst for nettoppkobling. Så det er jo mulig å leke Gud over Nethack om du ønsker det.

Mer om Nethack finner du på det offisielle nettstedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.