Nettspilling legges ned på Wii U og 3DS

Fra og med april neste år, hvis ikke noe uventet skjer.

Nintendo har kunngjort at de vil legge ned de fleste nett-tjenestene for Wii U og 3DS i april 2024 – eller tidligere, om noe uforutsett som gjør videre drift utfordrende skulle skje. Dette betyr at det ikke blir mulig å spille flerspiller via nettet på disse plattformene, og ting som rangeringslister legges også ned. Spill som utnytter seg av nett-tilgang vil også slutte å fungere som før.

Spillene dine blir fortsatt tilgjengelige

Det som ikke vil påvirkes er muligheten til å laste ned oppdateringer eller laste ned spill og annet innhold man allerede har kjøpt. Nintendo sier de ikke har noen planer om å fjerne denne tilgangen. Det er en stund siden de sperret for nye kjøp på eShop, så her er det ingen endringer.

Ellers kan du lese en omfattende sak om nedleggelsen på The Verge, for å finne ut hvilke tjenester som forsvinner og hvilke (få) som blir igjen. Nintendo har selv publisert et spørmsål-og-svar-dokument om nyheten.

Toppbildet er basert på et foto tatt av Takimata og redigert av Tokyoship – Wii U Console and Gamepad.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23214469

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.