Nightdive vil fornye Heretic og Hexen

Hvis de får lov – Xbox-sjef Phil Spencer vil gjerne utnytte det enorme spillbiblioteket han (snart) råder over.

Det ser ut som Microsofts kjøp av Activision Blizzard går i orden, og dermed kommer en utgiver med et enormt spillbibliotek inn i Xbox-imperiet. Activision fikk selv sin start på syttitallet, og i årenes løp har utgivere som Sierra, Dynamix, Impressions, Vivendi, Infocom og selvsagt Blizzard havnet under samme tak.

Hexen II.
Hexen II.

Blant utviklerstudioene som fortsatt eksisterer har de blant annet Raven Software, som en gang i tiden skapte seriene Hexen og Heretic – spill som kombinerte mørk fantasy med førstepersons action og kjørte på teknologi fra id Software.

Dette kommer i tillegg til at Microsoft allerede disponerer et temmelig stort spillbibliotek, inkludert både egne utgivelser fra årenes løp og utgivelser fra selskaper i blant annet Zenimax-gruppen, som inkluderer Bethesda og id Software.

Xbox-sjef Phil Spencer vet dette, og han vet også at GamePass-tjenesten sårt trenger nye spill. I et nytt intervju sier han at han mener de har muligheten til å plukke «et par» klassiske merkenavn fra gruppens lange historie i året, og gi oss gjensyn med dem. Han er også klar på at det må gjøres av kjærlighet til de originale spillene, og ikke kun for PR-ens eller pengenes skyld.

Heretic.
Heretic.

Han bekrefter at de nå vil titte ekstra nøye på Activision Blizzards katalog, noe de ikke har kunnet gjøre enda fordi det tok lang tid å få godkjent oppkjøpet. I tillegg trekker han frem den relativt ferske nyversjonen av Quake 2 som et godt eksempel på hvordan han ser for seg slike spill kan skapes.

Da passer det godt at et selskap som tilfeldigvis er eksperter på slike nyutgaver veldig gjerne har lyst til å gjøre noe med Hexen og Heretic. Samuel Villarreal fra Nightdive Studios la nylig ut følgende svar på intervjuet på et sosialt medie (ifølge Neowin):

– Just letting you know, having a long running history and extensive knowledge with Heretic and Hexen, just want to point out that me and my team are very well suited for the job.

Nightdive eies i dag av Atari, men Atari har selv sagt at de ønsker studioet skal fortsette å jobbe for andre utgivere når mulighetene til det er til stede, så det bør ikke være noe problem. Så får vi jo se hva som skjer. I alle tilfeller virker det som vi kan håpe på at Microsoft vil være litt flinkere til å ta vare på eldre spillserier enn Activision Blizzard generelt har vært.

Her er forøvrig Spencer-intervjuet:

Raven skapte forøvrig også det obskure men ganske gode rollespillet Black Crypt for Amiga. Tilfeldigvis har vi et tilbakeblikk på det spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.