Dette spillet har blitt en hit på Steam

Slay the Princess gir deg et oppdrag som er ganske rett-frem. Men klarer du å gjennomføre?

Spill der du må redde prinsesser i nød er ikke direkte mangelvare, selv slikt var mye mer populært på åttitallet enn i dag. Men spill der poenget er å drepe prinsesser? Ikke like vanlig. Slay the Princess gjør i tillegg jobben ekstra lett, for den aktuelle jenta er allerede i et fangehull, der hun er lenket fast.

Skjermbildene på Steam-siden tyder litt på det, ja.
Skjermbildene på Steam-siden tyder litt på det, ja.

Problemet er bare at … vel, hvor heltemodig er det egentlig å drepe ei forsvarsløs prinsesse? Selv om det å ikke gjøre det visstnok resulterer i verdens undergang?

Slay the Princess beskrives som en visuell roman, men i motsetning til tradisjonelle spill i den sjangeren er det verken lineært eller langt. I stedet virker det mer som en håndtegnet, tekstbasert versjon av The Stanley Parable (komplett med en fortellerstemme du ikke vet om du kan stole på), der hvert minste valg du tar sender handlingen i ulike retninger der de fleste ender med at noen dør. Du, sannsynligvis.

Spillet har på et par dager rukket å få nesten 1000 «overveldende positive» brukeranmeldelser på Steam (i tillegg til at det er ute på GOG), så det kan se ut som det har litt mer å fare med enn det en kanskje skulle tro ved første øyekast. Her er en trailer fra da utgiverne annonserte slippdatoen – en dato som forøvrig endte opp med å være et par dager for optimistisk:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.