Google Play Pass-spill: Del 1 – Barnespill-spesial!

Vi sparker i gang vår nye Google Play Pass-spillserie med en barnespill-spesial!

Jeg er glad i spill. Veldig glad i spill. Jeg er ikke så glad i mobilspill. De er enten av typen som ikke passer til en mobilskjerm, enkle, eller mikrotransaksjonshelveter. Men jeg ble fanget inn i Google Play Pass til min Android-telefon for en stund siden, med den lovnaden at den inneholdt apper og spill uten sistnevnte problem. Så da måtte jeg jo sjekke det ut! Den appen jeg har brukt desidert mest er en stjernekikker-app, men jeg har også lastet ned en hel bataljon med spill jeg planlegger å prøve og presentere for våre kjære lesere. Faktisk teller mine mobilspill fra Google Play Pass nå 103 apper – utenom barnespillene, som teller 7 stykker! Noen av disse skal vi se på i artikkelserien som starter i dag.

Og i dag, mine damer og herrer, er fokuset på barnespill. Ikke fordi undertegnede er et barn i en voksen kropp – det er et tema for en annen dag – men fordi jeg har et seks år gammelt fadderbarn, som spilte alle sju i sommer og tidlig høst. Hvilke av disse spillene falt i smak hos en seks år gammel jente? Med andre ord: Hvordan vil disse spillene fare hos din datter, sønn, fadderbarn, onkel-/tantebarn eller andre passende beskrivelser? For det er jo klart at et utvalg av én er mer enn godt nok for å bedømme dette; bare se på alle anmeldelsene som skrives av én anmelder rundt om. Sant?

Det advares om at noen av spillene er på engelsk, men de var såpass selvforklarende at det i seg selv ikke ble et stort problem.

Pets Hair Salon

Dette falt definitivt i smak! Konseptet er enkelt, og genialt, for en seks år gammel jente: Du er frisør og skal frisere dyr! Du kan såpe inn, skylle, føne, tørke, klippe og mere til. Og om du klipper for mye så kommer håret tilbake! Magi! Lillegullet koste seg storveis med denne, og alt var selvforklarende, selv om spillet er på engelsk. Av spillene på listen ble dette spilt nest mest.

Link.

Pango Hide and Seek: Fairytales

I dette spillet skal du lete etter ting, tror jeg. Du kan trykke på ting og løfte opp det du trykker på. Mye mer vet jeg ikke, for dette var hun av en eller annen grunn helt uinteressert ut så fort vi kom inn i spillet. Ikke forsto jeg hvorfor, for søtt ser det da ut?

Link.

123 Sesame Street: Alphabet Kitchen

Her har du GOTY2023 for fadderbarnet mitt! Hun var helt oppslukt av dette spillet, hvor du skal hjelpe kakemonsteret å bake kaker! Etter at dette spillet ble oppdaget ville hun nesten ikke spille noen av de andre… Kakemonsteret gir deg et par bokstaver, og du må finne en bokstav som passer i midten, for å forme et ord. Så må du blande konditorfarge, og vips så får du en kake formet som ordet/tingen du har valgt! Når du har gjort dette noen ganger, kan du gi kakemonsteret kakene til å spise. Eller spise dem selv.

Det røde kakemonsteret (er han et kakemonster? Jeg vet ikke! Kjente bare til han blå!) lar deg lage kaker formet som bokstaver og leser opp navnene på dem. Ellers er greia mye det samme som med det blå kakemonsteret, utenom at du her pynter bokstavene med konditorfarge og annen pynt etter at du har «stekt» kakene.

Uansett, mye moro for en seksåring! GOTY2023! Anbefalt!

Link.

Truck Games – Build a House/Truck Spill for Barn – Bilvask

Her skal du gjøre mye forskjellig. Først må du bygge en bil. Så må du fjerne hindringer for bilen, slik at den kommer til byggeplassen. Deretter må du bygge ulike deler av huset med materialer som plutselig er på bilen når den kommer fram. Og deretter vaske bilen. Alt dette var interessant for seksåringen. En stund. Så ble hun lei. Og det er en del instruksjoner her, alle på engelsk, så fadder måtte være aktiv med å forklare, og snart så spurte jenta om ikke vil kunne prøve noe annet. Ikke en storvinner, med andre ord.

Link.

Bob: Puslespill for barn/Bob: Jigsaw puzzles for kids

Denne saken lar deg legge puslespill. Både av ferdige bilder, og av dine egne. Spillet virket ok, men det var nok for yngre barn, for de puslespillene vi startet med hadde seks biter. Jenta mistet veldig fort interessen. Men kanskje noe for deg med litt mindre barn?

Link.

Lek, Albert Åberg/Play 123, Alfie Atkins

Albert Åberg! På norsk, selv om det sto oppført på engelsk da jeg fant det. Derav begge navnene nevnt i overskriften. Her er det mange små minispill, og dette er, skal vi si, veldig edutainment-rettet. For eksempel kan du trykke på kjøleskapet og da får du lære å skrive tall. Først viser den deg hvordan du fører fingeren/blyanten, så får du prøve uten bakgrunn, etter hukommelsen – alt mens det strømmer godteri og fyrverkeri som belønning når du får det til. Den teller også høyt opp ulike ting, som pølser, rundt tallet du nettopp skrev. Veldig lærerikt! …og veldig kjedelig etter en stund for en seksåring som «kan dette allerede». Men jeg mistenker at det kan passe for litt, ikke nødvendigvis mye, yngre barn? Pluss for fin presentasjon og norsk tale!

Link.

Car Patrol: Hide & Seek: Animals/Car Patrol: Animal Safari

Siste spill ut er dette spillet, hvor du skal finne ulike dyr. Det er nesten selvforklarende! Forstørrelsesglass viser et dyr, si en ku, og så må barnet lete. Åpne låvedøren? Der er det en ku. Trykk på den. Bravo! Neste er en høne. Finner den ikke? Barnet mister konsentrasjonen og er frustert. Jeg foreslår hun flytter på en sau. Der, ja! Men nei, det holdt ikke oppmerksomheten lenge. Tilbake til «Pets Hair Salon» eller «Sesame Street»!

Link.

Og dett var dett. To vinnere, fem så-som-så. Neste gang starter vi på spill for «oss voksne». Om ikke mobilen er tatt av et eller annet barn som vil spille «kakemonsterspillet», da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.