«Tapt» GBA-spill hentes frem fra glemselen

Shantae Advance: Risky Revolution får fysisk utgivelse på GBA og versjoner for konsoll og PC, snart 20 år etter at det opprinnelig ble skrinlagt.

WayForward Technologies har gjort det godt med den fargerike actionspillserien Shantae i de senere årene, mye takket være digital distribusjon. Men den debuterte så langt tilbake som i 2002, på GameBoy Color. En oppfølger ved navn Shantae Advance: Risky Revolution var raskt under utvikling på den da helt nye Game Boy Advance, men den endte opp med å bli kansellert.

Verden kan roteres i Shantae Advance: Risky Revolution.
Verden kan roteres i Shantae Advance: Risky Revolution.

Nå kommer Shantae Advance: Risky Revolution likevel ut på markedet. WayForward har satt deler av det opprinnelige utviklerteamet inn på arbeidet med å fullføre spillet, som etter planen skal slippes i fysisk spillkassett på GBA tidlig neste år via utgiver Limited Run Games.

I tillegg har utvikleren kunngjort at spillet skal slippes på Switch, PS4, PS5 og PC (Steam) i løpet av neste år. Her akkompagneres den originale GBA-grafikken av figurportretter og grensesnitt i moderne oppløsning, skjønt man kan spille det helt som det ville vært på originalplattformen også.

Spillet er et arkadeaktig action-/plattformspill der du styrer Shantae (halvt menneske og halvt, eh, lampeånd) i hennes forsøk på å stanse erkefienden Riskys siste forsøk på å skape trøbbel. Hun kan blant annet forandre form og manipulere spillverdenen på ulike måter for å overvinne utfordringene hun møter.

Her er en trailer:

Og her er en utviklervideo som tar for seg det å jobbe med et GBA-spill i 2023:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.