Against the Storm kommer snart ut av «early access»

Det herlige bybyggerspillet vil også lanseres på Game Pass.

På tross av at strategispillet Against the Storm var i «early access» havnet det i lista over fjorårets beste spillopplevelser for min del. Nå kan det tenkes det havner i årets liste også, for utgiver Hooded Horse har nylig annonsert at det forlater «early access» den 8. desember. Samtidig vil det slippes på Game Pass.

Bybygging i farlige miljøer

Her er det trøbbel på gang.
Her er det trøbbel på gang.

Against the Storm er et strategispill satt til et postapokalyptisk fantasy-univers der du må bygge kolonier for å få fatt i nyttige ressurser for hovedstaden. Uheldigvis er spillets verden slik at katastrofale uvær ved jevne mellomrom ødelegger alt du har bygd, så du har begrenset tid på å oppnå målene dine.

Det er her spillets «roguelite»-elementer kommer inn i bildet. Hver runde med spillet er annerledes, da forutsetningene dine endrer seg basert på blant annet miljøene du bygger i, og samtidig låser du gradvis opp forbedringer og nye spillmekanismer som du kan leke deg med i senere runder.

Da jeg skrev om spillet i fjor, var dette en del av konklusjonen min:

– Jeg er generelt veldig imponert, her. Spillet er fortsatt i «early access», og det er ting som ikke er ferdig implementert, men det er allerede en skikkelig finslipt og deilig strategispillopplevelse. Når jeg skriver saker om uferdige spill bruker jeg ofte plass på ting jeg syntes bør forbedres; her sliter jeg med å komme på noe.

Utviklerne har åpenbart kommet på ganske mye, siden spillet har fått over ett år med ekstra utvikling og finpuss siden den tiden. Men mye av det de har gjort har med nytt innhold å gjøre, og de har også fikset mye på den siste delen av spillet (som jeg strengt tatt ikke hadde kommet til).

Jeg satser på å få skrevet litt om den ferdige versjonen når den er klar. Den blir å finne på Steam, GOG og Epic Games Store, samt (som nevnt) Game Pass. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.