Bygg din egen skyskraper i SimTower

cd SPILL tar for seg det som kanskje er en skjult perle i Maxis-sortimentet.

Etter suksessen med SimCity prøvde Maxis seg på en hel bråte spill i omtrent samme gate, med simuleringer av alt fra maurkolonier til hele kloder. Men de hadde også de finansielle musklene som trengtes for å gi ut spill fra andre utgivere, og tydeligvis hadde de speidere i Japan.

Enkelt, men effektivt.
Enkelt, men effektivt. Bilde: Mobygames.

Der hentet de først togspillet A-Train (som dere snart kan lese mer om her på Spillhistorie.no), før de snappet opp et spill som handlet om noe så sært som å bygge skyskrapere. Sammenlignet med SimCity og senere suksesser som The Sims, er nok ikke SimTower veldig godt kjent, men det har fortsatt et godt rykte hos mange av de som var innom det.

SimTower kom ut i 1994, og bruker det som på nittitallet var en ganske uvanlig kameravinkel for byggespill – du så et tverrsnitt av skyskraperen din fra siden, og ploppet inn alt fra leiligheter til butikker for å forsøke å tjene penger på bygningen.

Sigve og Mr Mamen fra cd SPILL har fått med seg Anette Jøsendal for å ta et dybdykk i SimTower. Her kan du høre hva de har å si om det uvanlige strategispillet:

 

4 kommentarer om “Bygg din egen skyskraper i SimTower”

  1. SimTower er kjempebra, men er det ikke et av de mer kjente Sim-spillene? Føler Sim Farm og SimIsle er mer ukjente perler. Mulig en av grunnene til at det jeg husker det så godt er at det var et av de første «store» spillene som krevde Windows 3.1 i stedet for DOS.

    Svar
    • Må innrømme jeg tenkte nettopp på SimFarm som et mer kjent spill. Men så er det vel få utenfor vår målgruppe som kjenner til særlig mye mer enn SimCity…

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.