Brothers: A Tale of Two Sons får nyversjon

Det blir mer tårer når indie-klassikeren vender tilbake neste år.

Brothers: A Tale of Two Sons fra 2013 var, satt litt på spissen, spillet som tok svenske Josef Fares fra å være kjent som fimregissør til å bli kjent som spilldesigner. Det historiedrevne eventyret leverte ikke bare en rørende handling av «finn frem lommetørklet, her skal det grines!»-format, men leverte brukte selve spillmekanismene som noen av de mest kraftfulle virkemidlene.

Synd vi fortsatt husker handlingen, da.
Synd vi fortsatt husker handlingen, da.

Handlingen følger to brødre som må legge ut på en reise for å finne en kur for farens mystiske sykdom, og spilleren styrer dem begge ved hjelp av én kontroller. Underveis møter de mange farer og utfordringer, som må løses ved hjelp av kløkt og mot. Spillet har også lokal samarbeidsflerspiller (men jeg tror det

funker best om du styrer begge brødrene selv)

Til neste år kommer spillet tilbake i en nyversjon. Den skal være trofast mot originalspillet, men byr på ny grafikk og nyinnspilt musikk. Det er en annen utvikler som står for nyversjonen, nemlig italienske Avantgarden (The Last Day of June, Murasaki Baby), og jeg kan ikke se at Fares eller studioet hans er involvert.

Spillet kommer til PS5, Xbox Series X |S, samt PC via Steam, Epic og GOG. Lanseringsdatoen er satt til 28. februar, og her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.