Kultstrategispill får Steam-lansering og demo

Emperor of the Fading Suns Enhanced slippes snart på Steam.

Det er en stund siden det turbaserte strategispillet Emperor of the Fading Suns ble sluppet på GOG. Utviklerne i Holistic Design har fortsatt å jobbe med spillet, som opprinnelig kom for 25 år siden, og nå planlegger de en Steam-lansering. Denne vil få følge av en gratis demo.

Spillet er en slags kombo av Master of Orion og Civilization.

Bygg imperier i verdensrommet

Emperor of the Fading Suns er et ambisiøst romstrategispill i 4X-sjangeren, der du må bygge opp et interplanetarisk imperium. Men spillet skilter blant annet med avanserte muligheter for diplomati, og når dette feiler har det detaljerte kamper både i verdensrommet og på de ulike planetene det kjempes om (hver planet har et eget Civilization-aktig verdenskart).

Siden spillet har fått store oppdateringer i de siste årene, lanseres det nå under navnet Emperor of the Fading Suns Enhanced (dette gjelder også GOG-utgaven). I den nyeste versjonen er det blant annet kraftig forbedret støtte for modifikasjoner. Den kunstige intelligensen har også blitt oppgradert siden nittitallet.

Mange husker sikkert navnet Holistic Design fra nittitallet, da de sto for flere spennende spill. De ble imidlertid aldri nedlagt, slik mange andre utgivere fra den tiden – i stedet har de, som navnet deres tilsier, hatt mange jern i ilden i årenes løp. Blant annet er det et helt univers basert på Fading Suns, som har fått flere bøker.

Men nå jobber de altså også med dataspill igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.