Fredagsquiz: Kjenner du disse Windows-spillene?

Hint: Alle disse perlene kom ut i 1997.

Det er mye fokus på C64, Amiga og MS-DOS på Spillhistories fredagsquizer, men det har ikke vært så mye snakk om gamle Windows-spill. Etter at MS-DOS-spill hadde dominert hele 90-tallet med stadig bedre og bedre spill, så måtte det (dessverre) en gang ta slutt. 1997 var det første året hvor flesteparten av de beste spillene ikke kom til MS-DOS, men kun til Windows. Vi overser kanskje denne perioden litt på Spillhistorie, men perioden mellom år 1997 og år 2000 var fantastiske år for spill, og derfor må du selvsagt testes! Kan du identifisere disse perlene som ikke kom ut på MS-DOS?

Regler og praktisk info:

 • Svarene postes i forumtråden, men ikke i dag. Dette for å gi så mange som mulig tid til å prøve seg.
 • Vi gjentar: Ikke post spilltitler i forumtråden før midnatt!
 • Men post gjerne en tilbakemelding om hvor mange spill du kjenner igjen før den tid.
 • Fasiten kommer også i forumtråden, etter hvert som spillene identifiseres.
 • Du står fritt til å identifisere spillene ved hjelp av googling og andre hjelpemidler, men ikke bruk «reverse image search» eller tilsvarende.

Her er bildene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten blir nok etter hvert klar i kommentarfeltet.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

24 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse Windows-spillene?”

   • Det er riktig! Ikke verst at du til og med kunne nummer 10, som var den jeg trodde skulle bli vanskeligst. Claw er faktisk lagd av Monolith, som senere skulle bli «småkjente» for spill som No One Lives Forever og FEAR.

    Svar
 1. Jeg har tre jeg er sikker på og ett jeg er ganske sikker på. Så har jeg ytterligere tre som jeg vil gjøre et kvalifisert gjett på.

  Svar
 2. Det var på vel omtrent på denne tiden jeg faktisk innså at (den alltid uovertrufne) Amiga ikke hadde så mye fremtid med tanke på snarlig maskinvareutvikling og Internett-teknologi og denslags, og jeg så meg nødt til å anskaffe en slags IBM maskin. Jeg kjenner igjen det første skjermbildet fra min IBM Aptiva. Dette spillet fikk meg forøvrig til å gå tilbake til de foregående i serien, som jeg da mente var mange hakk bedre.

  Svar
 3. Aha! Jeg har kommet på hva nummer 6 er også! Så da er det 3 sikre. Gi meg litt mer tid nå så kanskje jeg kommer på enda flere ;)

  Svar
  • Alt rett her. Ultima Online, selve bestefaren til det vi kjenner som MMOer i dag. Man kan faktisk fremdeles spille spillet!

   Svar
 4. 6: total annihilation
  7: Lords of magic
  8: Sid meiers Civil war (ihvertfall et av mange strategispill om den amerikanske borgerkrigen)
  9: Magic the gathering

  Svar
  • Alt riktig her ja. 8 er også kalt Sid Meier’s Gettysburg! (Utropstegnet er med i tittelen) Da var faktisk alle identifisert. Det var jo raskt, og lett.

   Svar
   • Husker eg så en demo av det på et eller anna datablad for 100år siden😂 på den tiden alle store og mindre slag i borgerkrigen skulle ha sitt eget spill.

    Svar
  • Å ja, glemte at den ikke hadde blitt identifisert enda. :P Godt noen følger bedre med enn meg. 5 er selvsagt Interstate 76. Nå tror jeg at alle 10 har blitt identifiserte!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.