Fredagsquiz: Kjenner du disse spillboksene?

Denne gangen har vi kommet til alderen der spill kom i DVD-cover.

Det er 20 grader ute, så da måtte jeg ta en tur med kameraet. På veien kom jeg over en hel haug spillbokser, som bare lå der og bleknet i sola, og jeg tenkte jeg måtte forevige dem før motivene forsvant helt. Men jeg er notorisk dårlig til å ta bilder av ting, så nå aner jeg ikke hvilke spill jeg har tatt bilder av engang. Kan du hjelpe med identifiseringen?

Regler og praktisk info:

 • Svarene postes i forumtråden, men ikke i dag. Dette for å gi så mange som mulig tid til å prøve seg.
 • Vi gjentar: Ikke post spilltitler i forumtråden før midnatt!
 • Men post gjerne en tilbakemelding om hvor mange spill du kjenner igjen før den tid.
 • Fasiten kommer også i forumtråden, etter hvert som spillene identifiseres.
 • Du står fritt til å identifisere spillene ved hjelp av googling og andre hjelpemidler, men ikke bruk «reverse image search» eller tilsvarende.

Her er bildene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten blir nok etter hvert klar i kommentarfeltet.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

40 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse spillboksene?”

  • Bare kødder… Meget fine bilder! Mvh forhenværende C64 og Amiga piratkopierer, som er lettere indignert over å ikke gjenkjenne noen av disse ;)

   Svar
 1. 1: Morrowind😀
  2: Blood rayne 1 ?
  4: No one lives forever
  9: Beyond divinity😀
  10: Syberia 1 ?

  Svar
 2. 7 er også litt Deus Ex-aktig… kanskje Syndicate?

  Sikker på at jeg har sett 8 før. Tenkte først Sacred eller Dungeon Siege men er vel ingen av dem. Tenker Tyskland av en grunn da, Gothic eller Risen?

  Svar
   • Hmm, 8 er ikke gammel Larian-sak heller, og Frankrike driver vel nesten bare med eventyrspill (og jeg lener fortsatt mot arpg her), så da er vi sikkert i øst-europa da!

    Svar
     • Som jeg sa til Kim har spillet et annet coverbilde på digitale plattformer, da det hadde to ulike som ble brukt i ulike territorier da det opprinnelig ble sluppet og man i senere tid har gått for det andre. Med tanke på alle de spillene du har nevnt, er jeg veldig sikker på at du kjenner til dette også. Jeg ville kanskje tatt en titt i spillhylla. :)

 3. Etter å ha scrollet meg igjennom GOG-biblioteket mitt, så tror jeg 7 er Uplink. 8 var den jeg var mest sikker på å ha ett før, noe som får meg til å tro det er et eventyrspill eller rollespill, men kan hende at senilheten spiller meg et puss, fordi jeg kan ikke se den i spillbiblioteket mitt.

  Svar
  • 7 er korrekt!

   Jeg blir nesten overrasket om du ikke har 8 i GOG-biblioteket ditt. Men det er ikke samme coverbilde! Kanskje GOG bruker amerikansk cover, eller kanskje de bare har byttet.

   Svar
  • The Dark Eye er vel i utgangspunktet rollespill, som også har blitt brukt som setting for eventyrspill. Men vi skal ikke inn i den settingen her. :)

   Svar
   • Jupp det tyske svaret på D&D. Har realms of Arkania 1-3 som eg spilte til døde som liten😀 hmm hva kan det va da…..

    Svar
  • Hehe, korrekt. Trodde ikke det kom til å bli så vanskelig (og er jo moro at Godsaker listet opp tre andre spill fra akkurat samme utgiver og omtrent samme tidsrom).

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.