Laura Bow-inspirerte eventyr i The Crimson Diamond

Savner du EGA-grafikk og tekstkommandoer? I dag slippes The Crimson Diamond.

Det er evigheter siden jeg først hørte om indie-eventyret The Crimson Diamond, og et kjapt søk på Spillhistorie.no røper at jeg skrev en kjapp nyhet om spillet tilbake i 2019. Nå har endelig spillskaper Julia Minamata kommet i mål, for i dag slippes spillet på Steam.

Nostalgisk!
Nostalgisk!

Et nostalgisk spill

The Crimson Diamond er åpenbart inspirert av Sierra-spillet The Colonel’s Bequest, som introduserte detektiven Laura Bow. Ikke bare er tematikken ganske lik, men spillet bruker også den klassiske 16-fargers EGA-paletten, samme oppløsning og – kanskje viktigst av alt – et tekstbasert kontrollgrensesnitt der du skriver hva du vil hovedpersonen skal gjøre.

Som du ser av skjermbildene, er dette et spill som fint hadde glidd inn i Sierras 1989-katalog. At Sierra-grunnlegger og The Colonel’s Bequest-designer Roberta Williams har skrevet en anbefaling av spillet på Steam-siden er neppe noen tilfeldighet.

Selve spillet følger geolog Nancy Maple, som har fått snusen i at en massiv diamant har blitt funnet et sted i Ontarios skoger. Spillet finner sted i og rundt Crimson Lodge, et overnattingssted i spøkelsesbyen Crimson, der en rekke eksentriske karakterer har samlet seg for anledningen. Minst en av dem er en morder.

Dermed gjelder det å pusle seg gjennom mysteriet, og helst unngå å dø alt for ofte på veien (for joda, spillet er Sierra-inspirert på det området også). Her er en lanseringstrailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.