Husker du Laura Bow?

The Crimson Diamond er et Sierra-aktig eventyrspill inspirert av Laura Bow-mysteriet The Colonel’s Bequest.

Personlig syntes jeg Sierra lagde noen av sine beste spill i tiden der de brukte en kombinasjon av tekstbasert grensesnitt og 16-fargers EGA-grafikk. Det syntes kanskje den kanadiske spillskaperen Julia Minamata også, for hun jobber med et nytt eventyrspill som begrenser seg til EGA-paletten og gir deg anledning til å skrive inn kommandoene dine.

Gamle, gode farger.
Gamle, gode farger.

Mysterier i skogen

Spillet heter The Crimson Diamond, og inspirasjonskilden er åpenbart Laura Bow-spillet The Colonel’s Bequest. Du spiller Nancy Maple, en ung mineralekspert som kommer til en spøkelsesby i Ontario, der hun og en gjeng andre mer eller mindre mystiske karakterer huses i et gammelt vertshus ved navn Crimson Lodge.

Ryktene går om en massiv diamant som har blitt funnet i området, men er de til å stole på? Og hva pønsker egentlig de andre gjestene på? Tiden vil vise – The Crimson Diamond har ikke noen lanseringsdato enda, men du kan teste en demo. Spillet har også fått en Steam-side, i tilfelle du har lyst til å hive det på ønskelista.

Her er en sjarmerende liten trailer (vel, den er sjarmerende helt til den blir litt Psycho i de siste sekundene):

For mer EGA-moro, sjekk mitt tilbakeblikk på Quest for Glory: So You Want to be a Hero.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.