Lekesoldater og retrokriging fra MicroProse

Green Hawk Patrol gir oss kriging med lekesoldater, mens Dagger Directive ser ut til å være inspirert av Delta Force.

MicroProse har signert to nye spill, nemlig Green Hawk Patrol og Dagger Directive. Begge er krigsspill, men der ender også likheten. Jeg var egentlig klar for å fnyse lett av Green Hawk Patrol, men etter å ha sett spilltraileren (under) må jeg innrømme at jeg syntes det ser overraskende kult ut.

Her settes vi i de utvilsomt veldig harde skoene til en grønn plastsoldat av den typen mange av oss lekte med som barn (for min del handlet det vel egentlig mest om å bygge festninger og baser for dem). Handlingen er sikkert superteit, så den hopper vi over, men poenget er at det blir krig i velkjente omgivelser sett fra småsoldatenes synsvinkel.

Spillet får både enspiller og flerspiller, og selvsagt blir det masevis av klasser og slikt. Utviklerne snakker også om kjøretøy og fly, så det blir forhåpentligvis mer enn bare løping og skyting her. Mer info finner du på Steam. Ta en titt på traileren:

MicroProse har forøvrig laget en egen annonseringstrailer for spillet, som sikkert var den de gjerne skulle sett meg bruke i stedet. Men den var ganske «meh».

Dagger Directive

Det andre nye spillet i MicroProse-stallen heter Dagger Directive, og er et førstepersons skytespill med retrografikk. Dette er et rent enspillerspill, og en titt på traileren under gir inntrykk av at utvikleren har latt seg inspirere av de klassiske Delta Force-spillene.

Her er riktignok voxelgrafikken byttet ut med lavpolystil, men ellers kjenner man igjen de åpne miljøene og kikkertsiktet fra den gamle serien. Spillet byr på tre ulike kampanjer, og utvikleren lover stor frihet med tanke på hvordan vi vil tilnærme oss og løse oppdragene vi får. Ta en titt på Steam-siden. Traileren finner du her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.