Du kan se kapitler med bilder i cd SPILL

Visste du at podcast-episoder kan deles inn i kapitler? Ikke bare det, men hvert kapittel kan ha et eget bilde?

Hos cd SPILL har vi lagt inn støtte for dette siden tidlig 2023, helt spesifikt siden episoden om Battle Chess. Hvilken praktisk betydning har dette, lurer du kanskje på? Vi tenker dette kan være nyttig av flere grunner. Det viktigste er om du skal finne tilbake til noe som har blitt sagt, eller om du ønsker å hoppe over et segment, for eksempel spoilere.

Heftig bruk av kapittelbilder i 1993-episoden.

Også mulighet for bilder

Når man først har definert kapitler, har man også mulighet til å legge inn spesifikke bilder på hvert kapittel. Nå er podcast først og fremst et medium man skal lytte til, ikke se på, så det kan kanskje virke litt meningsløst å putte bilder inn i en podcast. Nettopp av den grunn er det noe jeg ikke gjør for hvert kapittel. Likevel er det noen ganger det er mer relevant enn andre. Spesielt pleier jeg å legge inn eget bilde på «fra sist» og «i neste episode», men også ofte om vi prater om spesifikke personer i et spill, eller GUI som kan krydres med et illustrativt bilde.

For de som er nysgjerrige på de tekniske detaljene kan jeg avsløre at det er to hovedmåter å få inn kapitler i podcaster på. Den første og mest støttede versjonen er at kapitlene er kodet rett inn i lydfilen. Dermed kan de som laster ned mp3-filen direkte også få nytte av det, dersom avspilleren støtter dette. Den litt nyere versjonen legger kapitler som en egen fil som lastes ned separat, men det gjøres naturligvis automatisk av podcast appen. Spotify kjører sitt egen greie og støtter dessverre ingen av de to standardene. De virkelig interesserte kan lese mer her.

Verdt å legge til at mange av appene kun støtter kapitler dersom episodene er lastet ned i sin helhet, gjerne før man starter avspilling, fremfor kun streaming.

Så hvordan ser dette ut i din app?

Skjermbilder fra de mest populære appene som bruker til å lytte til cd SPILL:

Apple Podcasts

Støtter kapitler/bilder: JA/JA
Platform: iOS

Bilder og kommentarer vil automatisk komme på låseskjermen, mens man spiller. Dersom man vil se listen over kapitler  åpner man appen og trykker på det som spilles av. Der finner man et ikon nederst til høyre som viser kapitlene. Finnes også en guide på apple sine nettsider.

  

Pocket Casts

Støtter kapitler/bilder: JA/JA
Platform: Android/iOS

Nåværende kapittel står klart å tydelig nederst på avspillingsskjermen, og også synlig på låst skjerm. Egen kapitteloversikt er tilgjengelig fra fane på toppen…

 

Spotify

Støtter kapitler/bilder: TJA/NEI
Platform: Alt

Som tidligere nevnt har Spotify valgt å se bort i fra de vanlige standardene. De har likevel sin egen måte som ser ut til å kun fungere på mobiltelefoner. Kapitlene finner man om man scroller under avspillingskontrollene.

Overcast

Støtter kapitler/bilder: JA/JA
Platform: iOS

Inne på en episode ser man et lite ikon til venstre for avspillingsbaren. Navnet på kapittelet står også rett under bildet. I tillegg er det et ikon med tre linjer på venstresiden som tar det til hele kapitteloversikten.

 

Podcast Addict

Støtter kapitler/bilder: JA/JA
Platform: Android

Podcast addict viser tydelig merker i avspillingsbaren, og har navigeringspiler for å gå til neste/forrige kapittel. Det er også den eneste appen jeg har sett som viser bildet i kapitteloversikten.

 

Podbean

Støtter kapitler/bilder: JA/NEI
Platform: iOS, Android, Web

Om du er en av de som hører rett i nettleseren på spillhistorie så kan du fortsatt få med deg kapitler. Rett under Podbean-logoen øverst til høyre er det et ikon som tar deg til episodens kapitteloversikt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.