Har Battle Chess tålt tidens tann?

Dette blodige sjakkspillet ble svært populært da det kom. cd SPILL finner ut hvordan det er å spille i dag.

Interplay-spillet Battle Chess er egentlig et helt ordinært sjakkspill, men det har én ting som skiller det fra andre sjakkspill: Hver brikke på sjakkbrettet er en animert figur, og når en brikke tar en annen får vi en detaljert og ofte overraskende blodig animert kampsekvens spesifikk for hver kombinasjon av brikker som møtes på slagmarken.

Battle Chess.
Battle Chess.

Da spillet kom på tampen av åttitallet var de flotte og forseggjorte animasjonene en svær greie som gjorde at det fikk langt bredere appell enn typiske sjakkspill, og Battle Chess havnet (lovlig eller ulovlig) på mang en PC, Amiga eller til og med FM-Towns.

Som vi hører et par eksempler på i ukens cd SPILL-podcast fikk nok de kule animasjonene mange til å spille spillet selv om de ikke kunne sjakk fra før, og det kan jo til og med tenkes at spillet fikk noen av dem til å lære seg sjakk. Men holder det mål i dag? MrMamen og Sigve har fått med Aleks Gisvold (Aleksikon) for å finne svaret.

Her kan du høre episoden:

Om du skulle ha lyst til å kjøpe Battle Chess, har jeg litt dårlige nyheter til deg. Tidligere kostet spillet en femtilapp på GOG, og da fikk du i tillegg med Battle Chess 4000 og Battle Chess II: Chinese Chess, i samme pakke. Nå koster spillet 70 kroner, og de tidligere inkluderte spillene koster henholdsvis 70 og 72 kroner hver.

Steam er prisen den samme, men der får du i det minste Battle Chess Enhanced fra nittitallet inkludert i pakken (og det er en viss rabatt hvis du av en eller annen grunn vil ha alle spillene).

Toppbildet er det Anette Jøsendal som har laget.

3 kommentarer om “Har Battle Chess tålt tidens tann?”

  1. Mener å huske å ha sett noe reklame for dette spillet i eit datablad i forrige årtusen, men har aldri testa det. måtte se litt på YouTube etter å ha hørt episoden, djesus for noen treeeeeeege animasjoner, men tower meets queen! LOL

    Svar
  2. Spilte det en del på Amiga, ja. Jeg kunne jo også spille sjakk, fattern lærte oss det tidlig. Men som pjokk var jeg nok ikke særlig god. Jeg klarte likevel å slå datan på den aller letteste vanskelighetsgraden etterhvert. Jeg har i ettertid hørt at det er ikke et særlig bra sjakkspill, det eksisterte mye bedre alternativer for sjakkspillere på den tiden. Battle Chess var nok aldri mer enn gimmicken med de animerte og voldelige brikkene, men for meg var det nok. :)

    Svar
  3. Jeg har alltid elsket sjakk, og jeg elsket Battle Chess. Husker jeg brukte lang tid på å prøve å sette sjakk matt med en bonde for å se dødsanimasjonen, som var den eneste jeg ikke hadde sett ved å spille vanlig.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.