Helgemoro: Lode Runner

Hva med et klassisk plattform/actionspill i nettleseren? Lode Runner ble lansert i 1983, og var en av de tidlige suksessene til den gamle spillkjempen Brøderbund. Det kom til omtrent alt av plattformer, og har fått flere oppfølgere og nyversjoner i årene som fulgte. Takket være Internet Archives MS-DOS-samling kan du spille spillet i nettleseren, og jeg har lagt det inn i denne artikkelen.

Jeg har lagt inn noen kjappe instruksjoner under, men merk at spillet har en demomodus som starter nesten umiddelbart. Dermed er det egentlig bare å følge med for å se hvordan det hele fungerer.

220px-Lode_Runner_Coverart
Originalt omslag

I Lode Runner er målet å samle alle de små kassene på hvert spillbrett, mens du unngår å bli drept av forfølgerne dine. Jeg tror ikke vi kan kalle Lode Runner et ekte plattformspill, siden du ikke kan hoppe. Men du kan klatre i stiger og benytte deg av tau som kobler deler av spillbrettet sammen. Disse kan du også slippe deg ned fra, og du tar ikke skade av å falle.

I tillegg til å løpe og klatre, kan du grave hull i gulvet (enten på høyre eller venstre side av spillfiguren din). Disse hullene kan du lure forfølgerne dine til å falle i. Men du kan også falle i dem selv, så pass på. Hvis det er et tomrom på undersiden av et hull vil du falle gjennom det. Hvis ikke blir du sittende fast, og dør. Når en forfølger har falt i et hull vil han henge og dingle der en liten stund, før han karrer seg opp igjen – i mellomtiden kan du trygt bruke ham som bro, men det kan også andre forfølgere gjøre.

Merk at forfølgerne også kan plukke opp boksene du jakter på og flytte dem rundt på brettet. Hvis en av dem faller i et hull vil han automatisk slippe eventuelle bokser.

Siden spillets kontrollsystem i utgangspunktet bruker funksjonstastene F1 og F2, kan det være lurt å endre på dem før du starter. Du begynner med å trykke å-knappen for å komme inn i menyen (hvis du har et norsk tastatur – på engelskspråklige tastaturer er det [-knappen du bruker). Så trykker du k-knappen for å endre tastaturoppsettet. De problematiske knappene er gravekontrollene.

Right, det får være nok prat. Her er spillet:

Du kan eventuelt besøke spillets side hos Internet Archive.

For mer MS-DOS-moro kan du teste bilspillet Lotus III. Eller lese om strategispillet Rules of Engagement i vårt tilbakeblikk, og så prøve spillet selv.

En kommentar om “Helgemoro: Lode Runner”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.