PS1 på PC: Mass Destruction (med video!)

Vi har tidligere fortalt at et selskap ved navn Console Classics har begynt å lansere emulerte PlayStation 1-spill på Steam, men vi har ikke testet noen av spillene før nå. Mass Destruction er et actionspill jeg husker å ha kost meg med på PC, så da det dukket opp i PS1-form på Steam, kjøpte jeg det. Her er noen kjappe inntrykk av både spillet og PS1-emuleringen generelt.

Vi antar at Geneve-konvensjonens forbud mot flammekastere i krigføring ikke gjelder her.
Vi antar at Geneve-konvensjonens forbud mot flammekastere i krigføring ikke gjelder her.

Teknisk sett har jeg veldig lite å utsette på spillet. Det er konsolloriginalen, på godt og vondt, og jeg opplevde ingen hakking eller andre problemer som jeg følte kunne spores til emuleringen. Det hele gikk glatt og ukomplisert for seg.

I og med at spillet emuleres, er også lastetidene de samme som de var på PlayStation 1. Det er litt småirriterende, men man venner seg til det.

Jeg testet spillet med en Xbox 360-kontroller, og det fungerte for så vidt greit. Når du starter spillet får du opp en meny der du kan velge kontrollsystem, men det er så vidt jeg kan se ingen muligheter til å skreddersy kontrollene selv. Du kan heldigvis endre på oppsettet i selve spillet, men det går altså ikke an å bruke andre knapper på tastaturet enn de som er satt opp.

Du kan velge mellom tre stridsvogner.
Du kan velge mellom tre stridsvogner.

Alle ikoner på skjermen antar (selvsagt) at du styrer med en original PlayStation-kontroller, og det ser forøvrig også ut til å være mulig. For min del betyr det at ikonet for den blå X-knappen representerer den grønne A-knappen på kontrolleren, for eksempel. Litt forvirrende med en gang, men det går også greit.

Emuleringen fungerer altså godt nok, selv om det hadde vært greit med litt flere muligheter til å skreddersy opplevelsen. Såfremt Mass Destruction er representativt for resten av spillene i Console Classics-sortimentet, har jeg altså ingen problemer med å anbefale dem på generelt grunnlag (uten å ta stilling til om de individuelle spillene er gode i seg selv).

Jeg håper dette bare er begynnelsen for emulerte PlayStation-spill på Steam, og at også spill fra større utgivere dukker opp etter hvert. Samtidig hadde det ikke gjort noe om PC-versjonene også var tilgjengelige i situasjoner der de aktuelle spillene også kom til datamaskinen.

Her er en kjapp video jeg har laget. Den inneholder introduksjonen, hele brett nummer 2 og to forsøk på brett nummer 3:

Hva med selve spillet, da?

Mass Destruction er altså et arkadepreget stridsvognspill som kan minne litt om helikopterspillet Desert Strike. Du ser handlingen skrått ovenfra, og kan kjøre fritt rundt i åpne (men rimelig små) spillmiljøer. Her bekjemper du soldater, stridsvogner og andre fiender mens du utfører ulike mål.

Da jeg spilte det første gangen var jeg veldig imponert over all ødeleggelsen du kunne påføre miljøene rundt deg. I dag er ikke det like imponerende, men eksplosjonene er både store og overraskende pene. Det hele ser faktisk ganske bra ut, noe man ikke kan si om alle 3D-spill fra samme tid.

Det er faktisk ganske mye ødeleggelse i Mass Destruction.
Det er faktisk ganske mye ødeleggelse i Mass Destruction.

Med en 360-kontroller styrer man stridsvognen med venstrestikka. Kanontårnet kan svinges uavhengig av stridsvognen, og jeg merket ganske raskt at jeg forventet å kunne bruke høyrestikka til å styre kanonen. Men det går dessverre ikke an. Igjen, dette er en emulert versjon som er identisk med originalen, og standardkontrolleren på PlayStation 1 hadde ikke stikker i det hele tatt.

Selve spillet er i alle fall ganske artig. Det er ikke spesielt avansert, men det er rom for taktikk med forskjellige våpen og innfallsvinkler. Ikke forvent noen stor dybde her – spillet heter tross alt Mass Destruction, og handler følgelig stort sett om å ødelegge alt du kommer over.

Jeg har bare spilt de første brettene, og som du kan se i videoen går det ikke bra om du ikke leser oppdragsbeskrivelsen ordentlig før du starter. Stridsvogner kan visst heller ikke svømme. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har klart å venne meg til det å bruke knappene til å styre kanontårnet, noe som nok også går klart frem av videoen min.

Spillet koster 27 kroner (med lanseringsrabatt), og jeg angrer ikke på at jeg kjøpte det. Men jeg tror nok neppe at jeg kommer til å spille det veldig mye, heller.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.