Test Windows 1 i nettleseren

I går var det 30 år siden første versjon av Windows ble lansert.

Windows har kommet langt siden den første utgaven ble lansert som et enkelt, grafisk grensesnitt til tekstbaserte MS-DOS i 1985. Hvor langt? Vel, du kan teste det selv. Ved hjelp av en nettbasert emulator kan du kjøre Windows 1 uten å installere DOS på Windows 10-maskinen din, og se nøyaktig hva Windows faktisk startet som.

Klikk her for å ta tidsmaskinen tilbake til 1985.

Som du ser, er det ikke noe skrivebord eller frihet til å flytte ting rundt på skjermen som du vil i Windows 1. I stedet starter du med et Windows Utforsker-aktig filbehandlingsprogram, som du kan kjøre programmer fra. Men du kan bruke musen, og dette gjorde i seg selv Windows mye mer brukervennlig enn MS-DOS.

Du vil antakeligvis også kjenne igjen annen funksjonalitet, samt programmer som Paint og Notepad. Windows 1 kommer også med et innebygd spill, og det er ikke Minesveiper eller Kabal, men Reversi. I videoen under får du en kjapp introduksjon av Windows 1:

Forresten, alle som synes tidligere Microsoft-sjef Steve Ballmer har virket litt (kremt) sprø til tider, kan jo ta en titt på denne reklamen der han ikler rollen som bruktbilselger for å selge Windows 1 (takk, Digi).

PS: Jeg fant plutselig ut at trikset for å vinne i Reversi er å hoppe over ett trekk i starten. Sånn i tilfelle du lurer på toppbildet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.