Amiga-dokumentaren Viva Amiga kommer snart

Den folkefinansierte dokumentarfilmen om Amiga-plattformen er ferdig, og distribusjonsavtalene er i havn.

Viva Amiga er en dokumentarfilm om Amiga-plattformens utvikling og fall. Filmskaperne har intervjuet folkene bak plattformen, inkludert RJ Mical og Dave Haynie, og skal gi oss et inntrykk av Amigaens utvikling fra innsiden.

RJ Mical var en av de originale Amiga-utviklerne.
RJ Mical var en av de originale Amiga-utviklerne. Senere var han med å utvikle Atari Lynx og 3DO. Nå jobber han for Google.

Filmen er folkefinansiert, og har vært under utvikling i flere år – Kickstarter-kampanjen fant faktisk sted så tidlig som i 2011, og allerede da hadde filmskaper Zach Weddington jobbet med filmen en stund. Men nå er den endelig 100% ferdig, og klar for distribusjon.

Lanseringen vil finne sted i mars, og filmen skal blant annet vises på filmfestivalen South by Southwest.

Da Amiga ble lansert i 1985 introduserte den konsepter som multimedia, og var minst én generasjon foran alt annet på markedet. Men selv om plattformen hadde en viss suksess, spesielt i Europa, fikk den aldri den markedsposisjonen og suksessen den strengt tatt hadde fortjent – og mye av skylden for dette legges tradisjonelt på Commodore og den mektige styreformannen Irving Gould. Det blir spennende å se om dokumentarfilmen kan kaste nytt lys på hendelsene som ledet til plattformens fall.

Forhåpentligvis dukker det snart opp mer informasjon på filmens offisielle nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.