Hva med en håndholdt ZX Spectrum?

Retro Computers vil lage en håndholdt utgave av åttitallsmaskinen ZX Spectrum, med 1000 innebygde spill og støtte for SD-kort.

Den britiske mikrodatamaskinen ZX Spectrum fikk nytt liv i fjor, da ZX Spectrum Vega ble lansert. Dette var en kompakt utgave av datamaskinen, som man kunne koble til en TV via USB-porten, og spille over 1000 innebygde spill (eller legge inn nye spill via SD-kort).

En prototypemaskin som kjører Skool Daze.
En prototypemaskin som kjører Skool Daze.

Håndholdt konsoll

Allerede nå jobber produsenten Retro Computers med en oppfølger, Vega+. Denne kan kobles til en TV slik som originalen kunne, men har også en innebygd skjerm og stereo-høyttalere. Dermed kan den brukes som en håndholdt spillkonsoll.

I likhet med Vega får den 1000 innebygde spill, og du kan fortsatt bruke SD-kort for å spille flere. De 1000 spillene som er innebygd skal alle være lisensiert og inkludert på lovlig vis. I løpet av levetiden til ZX Spectrum, fikk den cirka 14 000 spill.

Det originale Vega-systemet fikk kritikk fra mange brukere, blant annet fordi det manglet muligheten til å bruke et tastatur. Produsenten sier at de vurderer å implementere denne muligheten med Vega+. Samtidig sier de at systemet i praksis er ferdigutviklet, og at de nå trenger penger for å starte produksjonen.

Ser ut som en romust sak.
Ser ut som en robust sak.

Folkefinansiering på IndieGoGo

For å sikre budsjettet har produsenten startet opp en kampanje på IndieGoGo, der de søker etter 100 000 britiske pund. Dette skal dekke produksjonen av de første 2500 enhetene, samt gi dem en start på produksjonsrunde nummer to. Det koster deg 100 britiske pund (pluss eventuell frakt) om du ønsker å sikre deg en av de første enhetene.

Om alt går etter planen, vil disse sendes ut mot slutten av sommeren.

Bak Retro Computers finner vi en gruppe veteraner fra industrien, som blant annet inkluderer ZX Spectrums «far», Sir Clive Sinclair. Konsollen er designet av Rick Dickinson, den britiske industridesigner som også designet de originale Spectrum-modellene.

ZX Spectrum en britisk mikrodatamaskin som ble lansert i 1982. Den ble svært populær i Storbritannia, der den endte opp som hovedkonkurrenten til Commodore 64. Dette var mye takket være den lave prisen. Antakeligvis var det også prisen som etter hvert førte til at ulike Spectrum-kloner ble svært utbredt i Øst-Europa.

Maskinens popularitet resulterte i et yrende spillmarked, og på tross av den enkle teknologien fikk plattformen en rekke klassikere. Under kan du se en videopresentasjon av ZX Vega+.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.