Nytt Steam-spill får AmigaOS 4-versjon som gratis DLC

Arkadespillet Huenison lanseres på Steam i morgen, for både PC og de nyeste Amiga-maskinene.

Huenison blander elementer fra «Arkanoid, BOH, Decathlon, Dyna Blaster, Impossible Mission, Oil’s Well, Pac-Man, Pang, Qix, Slam Tilt, Space Invaders, Tetris og Vital Light» (puh!), i det utgiver RGCD kaller en hektisk arkadespill med retrografikk og Commodore 64-inspirert lyd.

Dette skjønner ikke jeg så mye av.
Dette skjønner ikke jeg så mye av.

Spillet har vært tilgjengelig direkte fra RGCD en stund, men har nå klart å karre seg inn på Steam-plattformen takket være en lengre Greenlight-kampanje. Steam-utgaven får selvsagt alt man forventer av «achievements», samlekort og så videre, og utviklerne har i tillegg gjort en rekke forbedringer med selve spillet. Steam-utgaven lanseres i morgen, og de som allerede har kjøpt spillet får den gratis.

Også for Amiga

Hvis du kjøper Steam-versjonen vil du få tilgang på både PC-utgaven av spillet, og en versjon for AmigaOS 4. Dermed blir Huenison etter alt å dømme tidenes første Steam-distribuerte OS4-spill.

For mange er det kanskje en overraskelse at det i det hele tatt finnes et moderne Amiga-operativsystem. OS4 kjører på PowerPC-basert maskinvare, og selv om det ikke er et stort kommersielt marked for plattformen, finnes det meste av det man trenger av moderne programvare i OS4-versjoner.

Her er en fersk Huenison-trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.