Ta en titt på Level Ups nye månedsmagasin

Spillshowet Level Up er nå uavhengig, og denne helgen lanserte de sitt første månedsmagasin.

I fjor ble det populære spillshowet Level Up nedlagt av VG, men heldigvis slapp showets trofaste publikum med skrekken. Programlederne Rune Fjell Olsen og Karl-Martin Hogsnes fikk nemlig med seg rettighetene og forlot VG, for å drive showet videre på egenhånd.

Nå er deres første månedsmagasin klart. Her har de samlet de største anmeldelsene og andre videoene som har blitt publisert i den siste tiden, i ett program som varer i cirka 1,5 timer. De snakker blant annet om VR, tester Dark Souls III (heldiggriser), spiller The Division og ser på klassiske Moonwalker.

Du kan se showet her (jeg har klistret inn spalteoversikten under):

Spalteoversikt:
01:10 – Introduksjon
03:06 – Nyheter
12:42 – Ukens tema: Uncharted 4
21:10 – Anmeldelse: Dark Souls III
32:15 – Anmeldelse: The Division
38:45 – Anmeldelse: The Legend of Zelda: Twilight Princess
44:50 – Anmeldelse: The Witness
50:15 – Sammendrag: Resten av anmeldelsene på kanalen
54:16 – Klassikeren: Michael Jackson’s Moonwalker
58:54 – Drittspill: Xena Warrior Princess
1:03:51 – Drittspill: Sonic R
1:09:50 – Utdrag fra livestreams
1:21:15 – Avslutning
1:25:11 – NickLasj spiller The Division

Om du ønsker å støtte Level Up økonomisk, kan du gjøre det via Patreon.

14 kommentarer om “Ta en titt på Level Ups nye månedsmagasin”

 1. Endelig et sted hvor vi kan se og høre om ukjente perler som Uncharted 4, Dark Souls 3, Twilight Princess og The Division! Dette har vært et tomrom umulig å fylle noe annet sted.

  Må innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor folk gidder å betale for at de skal lage noe så utrolig forutsigbart, som en million andre også lager. Er engelsk virkelig så vanskelig, eller flyter de på at de er hyggelige karer? De må være veldig hyggelige karer.

  Svar
  • Mener du at de aktivt skal unngå å dekke de store utgivelsene? Rareste argumentet jeg har hørt. Hvis du ser på mer enn bare tittelen her ser du at de også har innslag om gamle spill, gode spill, dårlige spill og anmeldelser av veldig mye mer enn de storspillene du trekker fram. Se episoden.

   Svar
   • Nei, de kan dekke akkurat det de vil, men jeg skjønner bare ikke hvorfor folk betaler for å se noe man kan se massevis av på nettet helt gratis. Hvis man skal betale for et slikt show, så må vel noe av poenget være at de skal ha en dekning som man ikke finner noe annet sted, men bortsett fra at de snakker på norsk, er det jo ingenting unikt med det de kommer opp med.

    Svar
    • Du snakker som om dette koster penger, men det gjør jo ikke det. Alt er gratis, donasjoner er helt valgfritt. De har også en helt egen stil på det de lager. Det er mer personlig og underholdningsfokusert enn det meste annet. Ser virkelig ikke problemet her. Argumentet ditt om utlandet kan tross alt brukes om ALL form for underholdning og journalistikk. Skal vi legge ned hele medie-Norge?

     Svar
     • Altså, hadde det ikke vært for donasjonene hadde de jo ikke kunnet holde på. Det er jo disse donasjonene jeg ikke forstår, som jeg har prøvd å si et par ganger nå. Det er ikke et problem at folk kaster penger ut av vinduet. Folk må få bruke penger på hva de vil.

      Medie-Norge har jo forøvrig allerede lagt ned underholdningsjournalistikken, inkludert Level Up, og siden de ikke tilfører noe så var jeg helt enig i at det var riktig å legge den ned. Allikevel er det selvsagt kjempehyggelig for de to at noen ildsjeler vil gi de penger for noe utallige andre gjør gratis.

      Håper forøvrig ikke at du mener at argumentet om utlandet kan brukes om norsk innenriksjournalistikk, for det blir litt for useriøst til at jeg har lyst til å diskutere videre.

     • Nei, selvfølgelig mener jeg ikke at man skal finne norsk innenriksjournalistikk i utlandet. :) Det jeg reagerer på er måten du insinuerer at norske stemmer ikke er verdt noe. Jeg forstår ikke helt hvor denne holdningen kommer fra, kultur er da viktig her til lands også.

      Jeg kjenner heller ingen, verken her eller i utlandet, som driver med denne mengden video/podcast/journalistikk «bare på gøy». Du sier gratis, men du forstår vel at alle som driver med dette på fulltid må tjene penger? Er det ikke bare flott at fansen stiller opp? Alternativet som vi ser masse av i utlandet er reklame, betalt dekning og det som verre er. Det går fort ut over produktet, og da synes jeg frivillig donasjon er en *langt* bedre løsning. Og igjen, ingen tvinger deg til å donere. Hvis du vil er dette er like gratis som alt annet. Og reklamefritt. Noen ser verdien av dette, andre åpenbart ikke.

 2. Norske stemmer er selvsagt like viktige som andre stemmer, men problemet er bare at denne stemmen er jo nøyaktig lik alle andres stemmer, og da ser jeg ikke verdien av den.

  Selvsagt forstår jeg også at de må tjene penger på det, og det er også flott at fansen stiller opp. Helt enig i at betalt dekning er en uting som går utover produktet, men frivillig donasjon er jo også på måte en betalt dekning, siden de nå er nødt til å fortsette Level Up-konseptet, med blant annet AAA-bonanza, siden det er det folk forventer.

  Jeg hadde kanskje håpet at de kunne vært litt mer journalister, og litt mindre videobloggere nå som de stod på egne ben, men enten så er det denne typen spill de liker, eller så tør de ikke annet i frykt for å miste donasjoner. .De har heller ingen meninger som er tankevekkende eller baserer seg på noen undersøkelser fra deres side (noe som vel egentlig er umulig med de spillene de velger seg ut), og videoene deres føyer seg pent inn i rekken av lettsindig, mange ganger betalt innhold på andre kanaler.

  Svar
  • Da kan jeg ikke si annet enn at jeg er totalt uenig i din tolkning av Level Up. Har du sett på det faktiske innholdet deres? Har du hørt på podcasten? Sett indie-anmeldelsene, reportasjene om norske spill og eventer? Det er et produkt, og en kombinasjon av underholdning, god diskusjon og journalistikk jeg ikke føler jeg får andre steder. Og igjen snakker du om AAA-dekning som om det skulle vært noe negativt. Ingen tjener da på at de lar være å dekke spill som mange interesserer seg for. De dekker for min del mer enn nok av andre ting også.

   Du sier de er «nødt» til å fortsette Level Up-konseptet, men dette er tross alt en donasjonsside de har satt opp for Level Up. De hadde da ikke gjort dette hvis det ikke var Level Up de ønsket å lage? Å sammenlikne det med kjøpt innhold blir fullstendig feil. Folk støtter dem fordi de liker det de gjør, ikke for å presse dem til å gjøre noe annet. Er du ikke enig i at det er verdt en donasjon lar du vel bare være å donere, foramfor å skape et problem der det ikke finnes.

   Svar
 3. Ja, jeg har sett på noe av inneholdet deres, og også noe av det de har gitt ut etter at de ble uavhengig. Både de populære indiespillene som den vanlige spillpressen også dekker, og AAA-spillene som igjen, den vanlige spillpressen også dekker. Det er bra du mener de er unike og at du føler du får journalistikk du ikke finner andre steder, men dette sitter jeg ikke igjen med i det hele tatt.

  Du må gjerne peke meg til et dyptgående journalistisk arbeid hvor de trekker inn filosofi, samfunn, religion, historie eller noe annet som kan si noe om spill utover det å være hjernedød underholdning. Gjerne noe litt annerledes enn The Witness-anmeldelsen hvor linjen: «og selv om jeg ikke forstår alt, så forstår jeg nok til å gi denne tilbakemeldingen: Fu¤»% deg, Jonathan Blow», tydeligvis er standarden som settes. SKUP-prisen neste.

  For meg virker det også som du ikke klarer å se skogen for bare trær, og ser at det de dekker er -bare- spill som mange interesserer seg for. Disse indiespillene du snakker om er jo de absolutt mest omtalte indiespillene i mainstreampressen, og de hadde aldri snakket om dem om de ikke hadde vært det. Selv NRK har jo anmeldt halvparten av dem. Disse spillene er ikke skjulte perler, og derfor er selvfølgelighetene de kommer med uinteressante i den store sammenhengen.

  Jeg mener forøvrig ikke at det er negativt at Level Up finnes. Det jeg snakker om er at jeg ikke forstår hvorfor de eksisterer når de snakker om nøyaktig de samme tingene som alle andre med nøyaktig samme tunge. Jeg skaper ikke et problem, fordi det finnes ikke et problem. Det er du som synes det er et problem at jeg ikke forstår hvorfor noen gidder betale for det jeg mener er en rosablogg for spill, om jeg skal være litt slem. Jeg må nesten få lov til å ikke forstå akkurat det. Jeg har overhode ingen problemer med at folk ser på. Heller det enn PewDiePie….

  Svar
  • Jeg sliter med å forstå dette inntrykket du har av programmet. Ja, det har en uhøytidelig tone som kanskje ikke fungerer for alle, men her trekker du også fram den sannsynligvis eneste gangen Rune Olsen har bannet i et innslag. Vil ikke si det er spesielt representativt for typen, eller for resten av serien. Da vil jeg heller anbefale en podcast eller en av de lengre reportasjene, klassikerserien osv. Der er det ingen tvil om at gutta brenner for spill som kultur. De har også en entusiasme for mediet som smitter, uten at det flyter over i det ukritiske. Jeg kjenner meg virkelig ikke igjen i din tolkning, men det får så være. Nå begynner dette å nærme seg en «det er dårlig», «nei, det er bra»-diskusjon, så det er vel best å runde av. Det eneste jeg kan gjøre er å anbefale deg å se/høre på mer av det gutta lager, hvis du har lyst til å forstå bedre hva og hvorfor folk støtter dem. Med forbehold om at konseptet bare virkelig ikke er noe for deg selvfølgelig. Different strokes.

   Svar
 4. Jeg er veldig glad for at Level Up viser seg å være levedyktig. Ja, de retter seg mot et «mainstream»-publikum, og ja, de snakker om spill man sikkert kan høre like mye om i utenlandske medier, men de gjør det på norsk og med et norsk perspektiv, og de holder en kvalitet som er langt høyere enn det meste annet av spilldekning på YouTube. Jeg liker det de holder på med, og selv om jeg ikke syntes alt er like interessant, liker jeg veldig godt Replay-formatet. De er kanskje ikke på VGTV mer, men dette månedsmagasinet føles fortsatt som det eneste gode TV-programmet om spill på norsk.

  Jeg er forresten litt fristet til å kategorisere dette som Spillhistorie.nos første kommentarfeltkrangel noensinne. Det tok sin tid!

  Svar
 5. Flamewar indeed! :D
  Kommer frem mange gode poenger fra begge da ^^
  Norge trenger serier som Level Up, men som Kim sier så faller nok jeg også av dersom dette blir betalingstv..

  Svar
 6. Spennende diskusjon! (/krangel)
  Jeg er nok definitivt i pro LevelUp-leiren selv. De få kronene jeg betaler er vel verdt underholdningen jeg får.:)

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.