Chris Huelsbeck vil lage orkesteralbum med Turrican II-musikk

I forbindelse med det klassiske actionspillets 25-årsdag.

Turrican II er et klassisk actionspill som nok er mest kjent for sin Amiga-versjon, men også fikk anerkjente utgaver til Commdore 64 og Atari ST. Selve spillet er skikkelig underholdende, og på mange måter et teknisk mesterverk, men det hadde neppe vært like kjent som det er i dag om det ikke hadde hatt et glimrende lydspor laget av tyske Chris Huelsbeck.

Turrican II på Amiga.
Turrican II på Amiga.

Den erfarne spillkomponisten har allerede laget én omfattende nyinnspilling av musikken fra Turrican-spillene, men nå ønsker han å lage en til. Denne gangen er det kun Turrican II han vil fokusere på, og all musikken skal spilles inn live av det kjente symfoniorkesteret FILMharmonic Orchestra Prague.

Albumet skal etter planen vare i nesten én time, og inneholde låter som The Final Fight (tittelmelodien), Freedom, The Great Bath, Concerto for Laser and Enemies og The Desert Rocks. Arrangementet er det Roger Wanamo og Jonne Valtonen fra Merregnon Studios som står for.

De har tidligere arrangert Final Fantasy-konsertene Final Symphony og Symphonic Fantasies.

Om du syntes dette høres ut som en glimrende idé, kan du stikke innom Kickstarter for å støtte Huelsbecks folkefinansieringskampanje.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.