Lekker flipper-action i Pinball Parlor

Den japanske utvikleren har samarbeidet med en erfaren flipperspill-designer, og byr på et svært nostalgisk spillbrett.

Pinball Parlor er et nytt flipperspill med ett brett, designet av Mikito Ichikawa i samarbeid med den erfarne flipperspilldesigneren John Popadiuk. Brettet har vært klart en stund, og ble opprinnelig designet med den intensjonen at det skulle bli et fysisk flipperspill. Men det er ikke helt ukomplisert (eller billig) å produsere slike i dagens marked, og nå skal det altså debutere på PC.

Spillet skal få bakgrunnsgrafikk også.
Spillet skal få bakgrunnsgrafikk også.

Brettet er veldig tradisjonelt, og minner om et klassisk flipperspill fra syttitallet. PC-versjonen er svært autentisk, og hvis du tar en titt på videoen under, ser du at selv de minste detaljene er på plass. Jeg liker spesielt delen fra 1:00 til 1:30 – jeg kan ikke se for meg at noen tilhengere av klassiske flipperspill kan se den videosnutten, uten å gi spillet sin støtte på Greenlight.

Planen er å lansere spillet i september. Den japanske utvikleren Mindware jobber forøvrig med kunst for bakgrunnen (selv om jeg må innrømme at jeg håper det blir mulig å spille spillet uten bakgrunnskunst også – det er noe med den minimalistiske stilen her som virkelig appellerer til meg).

Dette er det andre PC-spillet fra Mindware på kort tid. Det første var Cosmic Cavern 3671, en nyversjon av et klassisk spill for den japanske datamaskin-plattformen Sharp MZ-80. Her er en video fra Pinball Parlor:

NB: Jeg driver i disse dager og intervjuer Mikito Ichikawa for en større artikkel her på Spillhistorie.no, og jeg har fått et godt forhold til ham via nettet. Det påvirker ikke det faktum at jeg syntes Pinball Parlor ser griselekkert ut, og jeg hadde skrevet om spillet uansett. Men jeg hadde kanskje ikke oppdaget spillet før senere.

2 kommentarer om “Lekker flipper-action i Pinball Parlor”

  1. Det finnes da tonnevis av flipper spill for alle mulige platformer i disse dager. Ser ikke helt hva Pinball Parlor skal kunne bidra med. De odde vinklene de viser er jo helt meningsløse fra en spillers perspektiv. Av eksempler finnes det f.eks. Pinball Arcade (for Android og sikker iOS) som har direkte ports av massevis av klassiske pinball maskiner med scan av original art og sound samples.

    Svar
  2. Vet ikke med deg, men jeg slutter ikke å kjøpe for eksempel bilspill fordi det finnes mange fra før. Nå selges jo dessuten brettene i de fleste moderne flipperspill som DLC, ett og ett eller i pakker, så sånn sett har dette spillet like mye livets rett som ethvert nedlastbart brett for Pinball FX eller Pinball Arcade. Dette brettet er jo dessuten veldig minimalistisk, og sånn sett helt annerledes enn brettene i Pinball FX og majoriteten av brettene gjengitt i Pinball Arcade.

    Det jeg liker med de vinklene i traileren er at de viser hvor autentisk spillet er, både mtp. visuelle effekter, lyd og hvordan bumpere og annet på spillbrettet oppfører seg. Det viser et spill der man har gjort seg flid med detaljene.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.