Bygg en by på en fremmed planet

Aven Colony er et lekkert bybyggerspill der du må temme varierte, utenomjordiske miljøer.

Den Texas-baserte utvikleren Mothership Entertainment har annonsert Aven Colony, et strategispill i bybyggersjangeren der du må lede menneskehetens kolonisering av verdensrommet. Når koloniskipene lander på planeten Aven Prime, må du konstruere og vedlikeholde den infrastrukturen som trengs for at kolonistene ikke bare skal overleve, men trives.

Det ser jo ikke farlig ut her!
Det ser jo ikke farlig ut her!

«Døgnsyklus» med spennende utfordringer

Vi loves en rik simulering av alt fra spredningen av oksygen i systemene dine til arbeidsløshet og kriminalitet, og muligheten til å bygge en bråte forskjellige typer bygninger (mange kan også oppgraderes). Spillet har også en dag/natt-syklus som også fungerer som sommer/vinter, der «årstiden» påvirker miljøet og kolonien din på flere forskjellige måter.

Om vinteren blir det naturligvis kaldere, noe som påvirker både mat- og elektrisitetsproduksjon.

Ok, her så det litt kjipere ut.
Ok, her så det litt kjipere ut.

Andre utfordringer inkluderer en slags infeksjon som kalles The Creep, som kan ta over bygningene dine om du ikke er forsiktig, samt alt fra enorme tordenvær til giftige gasser. Underveis i spillet må du også forske på miljøet rundt deg slik at du kan utnytte deg av ressursene der.

Aven Colony har vært under utvikling siden 2013, og skal etter planen lanseres neste år. Men allerede den 7. september blir en betaversjon klar for salg via Itch.io. Senere vil spillet komme til Steam. I 2014 ble det annonsert at Stardock skulle gi ut prosjektet som ser ut til å ha blitt Aven Colony, men de har så langt ikke blitt nevnt.

Her er en lekker trailer, som forøvrig viser at spillet får flere typer miljøer som må håndteres:

Du kan også ta en titt på et intervju med utviklerne på det offisielle Unreal Engine-nettstedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.