Se originalskaperne av Rogue diskutere spillet sitt

Eller hva med foredrag med skaperen av ADOM og folkene bak Dwarf Fortress? Sjekk videoene fra Roguelike Celebration-messen.

I dag virker det som halvparten av alle som lager indie-spill (og mange AAA-utviklere også) har hentet inspirasjon fra såkalte Roguelike-spill, og spillet som la grunnlaget for denne sjangeren heter naturlig nok Rogue. Det ble lansert i 1980, og skapt av Michael Toy og Glenn Wichman. Senere kom også Ken Arnold inn i utviklerteamet.

Nå har de tre Rogue-utviklerne for første gang kommet sammen, for en paneldiskusjon om det originale Rogue. Det skjedde i forbindelse med spillmessen Roguelike Celebration, som fant sted i San Francisco forrige helg. Arrangørene har vært snille nok til å legge ut videoer fra diskusjonene og foredragene fra messen, både på YouTube og Internet Archive.

Rogue-skapernes panel kan du se her:

Dette er imidlertid langt fra den eneste interessante videoen fra messen. Blant annet kom tyske Thomas Biskup, som har skapt et av favorittspillene mine, for å fortelle historien om ADOM:

Zach og Tarn Adams, brødrene bak sensasjonsspillet Dwarf Fortress (en av de viktigste inspirasjonskildene til Minecraft) var også med:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.