Doorways-utviklerne har lansert gratis prototype

Se hvordan grøsserserien deres startet.

Spillutviklere begynner ofte med en prototype for å sjekke om ideene deres funker før de går i gang med selve spillproduksjonen. Det gjorde også indie-utvikleren Saibot Studios, som har stått bak den episodebaserte grøsserserien Doorways. Nå har de funnet ut at prototypen fra 2011-2012 er god nok til at den kan deles med resten av verden.

Skjermbilde fra prototypen.
Skjermbilde fra prototypen.

Grøss og gru i Amnesia-stil

Doorways: Old Prototype er altså et av få spill med en skikkelig beskrivende undertittel. Dette er et kort spill som demonstrerer noen av ideene utviklerne lekte med, og som etter hvert resulterte i kommersielle spill. Doorways-serien beskrives som førstepersons grøssereventyr med fokus på gåter, og utviklerne trekker frem den svenske suksessen Amnesia som en inspirasjonskilde.

Du kan laste Doorways: Old Prototype ned fra Steam, og den er selvsagt helt gratis.

Jeg har ikke testet Doorways enda – Amnesia skremte meg bort fra sjangeren på ubestemt tid – men jeg syntes alltid det er kult at utviklere graver i arkivene sine for å gi oss spillere en bedre mulighet til å se hvordan spillene deres blir skapt. Det er godt mulig hovedmotivet er å drive markedsføring for resten av serien (den fjerde episoden ble nylig lansert), men det er resultatet som teller.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.