Endelig får Stellaris automatisk utforsking

Ny oppdatering lanseres sammen med den første ordentlige ekspansjonen.

Jeg elsket Stellaris da jeg først startet å spille det, men etter hvert som tiden gikk ble følelsene jeg hadde for spillet stadig mer kjølige. En av grunnene til dette var utforskingen, som jeg rett og slett opplevde som kjedelig rutinearbeid etter hvert. Heldigvis kommer det nå en oppdatering som blant annet inkluderer automatisk utforsking.

Som alle drager må jo også denne ha en skatt den vokter over.
Som alle drager må jo også denne ha en skatt den vokter over.

Ellers loves vi et grensesnitt som lar deg planlegge fremtidige utvidelser av imperiet ditt – kanskje noe ala planetoversikten i Master of Orion II (og nok en ting jeg savnet fra spillet), en fullstendig overhaling av systemet for strategiske ressurser, klarere roller for de individuelle typene romskip og smartere guvernører for sektorer. Men fortsatt ingen mulighet til å bare droppe dem, ser det ut som.

Den første skikkelige betal-ekspansjonen

Oppdateringen lanseres i forbindelse med en ekspansjonspakke. Den koster penger, men ser ut til å legge til en rekke spennende funksjoner. Blant annet kan to eldgamle imperier nå klikke i vinkel på hverandre, og dra hele galaksen med i en apokalyptisk krig. Man kan også treffe på uavhengige utposter med handelsfolk og pirater, og til og med en og annen romdrage.

Flere av de små og store historiene du kan oppleve i ekspansjonen er laget av Alexis Kennedy, som tidligere jobbet med Sunless Sea. Det lover jo rimelig godt.

Datoen du kan notere ned på Stellaris-kalenderen er 20. oktober. Jeg mistenker kanskje at ekspansjonen, som heter Leviathans, blir litt overskygget av en virkelig leviatan som lanseres dagen etter, men Paradox vet vel hva de gjør.

Forresten: Hvis du akkurat har begynt å spille Stellaris, eller vurderer å gjøre det snart, kan du jo ta en titt på F. Nikolai Wilborns nyttige tips for Stellaris-nybegynnere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.